Het hartverscheurende moment dat kleine jongen stervende mama laatste kus geeft

GoFundMe
"Het was een bitterzoete dag vandaag: net na de middag werd mijn dochtertje Eleanor geboren met een spoedkeizersnede en vijf uur later stierf mijn echtgenote aan de complicaties van een oorinfectie." Dat postte John Petrak uit Brisbane in Australië op Facebook. Hij deelde ook een hartverscheurende foto van hun zoontje (17 maanden), terwijl die zijn stervende mama een laatste kus geeft.

Imogen was 36 weken zwanger toen ze vrijdag in het ziekenhuis werd opgenomen met een oorinfectie. Volgens familievriendin Renee King vermoeden de dokters dat het om meningokokken ging, die een ontsteking van haar hersenvlies veroorzaakten. Omdat daar een gevaarlijke zwelling ontstond, besloten de dokters om de baby te laten komen met een spoedkeizersnede. Intussen leed Imogen echter onherstelbaar zware hersenschade. Ze stierf enkele uren later. (lees hieronder verder)

GoFundMe

"Met Eleanor is alles in orde", aldus echtgenoot John op Facebook. "Ze ademt zelfstandig, maar krijgt wel nog zuurstof om het vocht uit haar longen te halen. Ze zal nog een week in het ziekenhuis moeten blijven. Ze is zo mooi. Ze heeft de lippen, de oren en het haar van Imogen."

Naaimachine
"Toen ik naar huis vertrok, stond de valies met spullen van Imogen nog onaangeroerd in de koffer", gaat hij verder. "Ze zal nooit gebruikt worden. Thuis staat haar naaimachine op tafel, met een onafgewerkt naaiwerkje eronder voor Eleanor. Elk plan dat we ooit samen maakten, is nu tenietgedaan. Ze was mijn rots in de branding. En nu is ze er niet meer." (lees hieronder verder)

De kleine Eleanor.
GoFundMe De kleine Eleanor.

Renee zette een geldinzamelingsactie op touw voor het gebroken gezin, die John moet helpen om het in zijn eentje te redden met twee kleine kinderen. "Imogen was overal graag gezien. Ze had een groot hart en was een onbaatzuchtige moeder en geliefde vrouw", schrijft ze. "Ik heb veel bewondering voor de kracht van John, die ondanks alles de moed niet laat zakken. Hoe zeg je tegen je kindje dat zijn mama niet meer naar huis komt? Ik kan me de pijn niet voorstellen die dit verlies veroorzaakt."

70.000 euro
In drie dagen tijd werd het beoogde doel van 70.000 euro al bereikt. "Met het geld kan de begrafenis worden betaald en heeft John een buffer van een drietal maanden", klinkt het nog. "Dan hoeft hij zich toch even geen zorgen te maken om de rekeningen en kan hij uitdokteren hoe het nu verder moet."
27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lieve Vandamme

  Hoe oneerlijk kan het leven zijn? Twee kleintjes die nooit hun mama zullen gekend hebben, zou niet mogen gebeuren!!! Heel veel sterkte en moed aan de papa, die gelukkig veel steun kan verwachten van zijn omgeving.

 • Marlies Schoefs

  Zo erg zterkte

 • Johan Janssens

  Veel sterkte aan de papa....zo n nieuwsbericht is nodig om de mensen met voeten op de grond te zetten! En te beseffen dat we allemaal sterfelijk zijn....

 • Pieter Werlo

  Wat een gezaag over dit nieuwsitem! Een vrouw is gestorven. Wat een prachtige dag had moeten zijn is er een dramatische geworden. Misschien zit niet iedereen op dit nieuws te wachten, maar op gezaag wel denk je?

 • Anthe dv

  Kus geven? Hij wordt tegen haar geplakt.