Het excuus van deze moeder (42) toen ze betrapt werd op een avontuurtje in haar wagen is goddelijk

Het was een koude avond in januari vorig jaar toen agenten uit het Britse Whitley Bay op een heen en weer bewegende wagen toe stapten. Toen ze naar binnen keken zagen ze een vrouw snel haar ondergoed optrekken, terwijl een man naar buiten sprong en zijn broek dichtdeed. "Het is niet wat het lijkt", klonk het meteen bij de dame. "Ik zocht mijn muts en handschoenen aan de voeten van mijn passagier." Resultaat: een proces voor openbare zedenschennis.

De agenten mochten deze week hun uitleg doen in de rechtszaal. De hoofdrolspelers in de zaak bleken de 42-jarige Hayley Affleck, een moeder uit Wallsend die werkt voor de Nationale Gezondheidsdienst, en Alan Gartside, een getrouwde vader uit North Yorkshire.

"We waren op de avond van 21 januari vorig jaar op patrouille, toen we rond middernacht de Peugeot in de gaten kregen", vertellen agenten Helen Bell en Jenny Carr. "We zagen de twee vooraan in de wagen zitten, met het passagiersportier vooraan open."

Ontdaan
"Ik vroeg ontdaan aan mijn collega: 'hebben ze seks?'", aldus Carr. "Ik geloofde mijn ogen niet. Er was jammer genoeg niet naast te kijken want de binnenverlichting van de wagen was aan."

Het was op deze parking dat het koppel werd betrapt.
Google Maps Het was op deze parking dat het koppel werd betrapt.

De twee werden gearresteerd en gefouilleerd op het politiekantoor. In de tas van Affleck werd haar bh gevonden. Gartside ging meteen tot een bekentenis over en kwam er op die manier vanaf met een waarschuwing. Hij was vooral bezorgd dat de zaak discreet behandeld zou worden. Niet dus.

Onschuld
Want Affleck bleef haar onschuld staande houden. En zij moest dan ook voor de rechter verschijnen. "Er is een onschuldige verklaring", houdt ze vol. "We waren eerder die avond samen iets gaan drinken en ik raakte van streek door iets. Alan stelde voor om even te gaan wandelen om me te kalmeren. We trokken naar de plaatselijke vuurtoren en ik was net mijn muts en handschoenen aan het zoeken, toen de politie arriveerde. Mijn bh had ik eerder die avond uitgedaan omdat hij oncomfortabel was."

Het Openbaar Ministerie geloofde er niets van. "Het was een koude winteravond in januari, even na middernacht", klonk het. "De outfit die de beklaagde droeg, was niet meteen wat je aan doet als je een winterwandeling gaat maken."

Veroordeeld
De vrouw werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 1.130 euro.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels