Het blijft stormen in Centraal-Amerika: Nate eist al twintigtal levens

Door zware regenval zijn in Costa Rica veel woningen weggespoeld. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en wegen zijn geblokkeerd.
reuters Door zware regenval zijn in Costa Rica veel woningen weggespoeld. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en wegen zijn geblokkeerd.
Centraal-Amerika wordt weeral geteisterd door stormweer. De tropische storm Nate heeft gisteren al aan zeker twintig mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers vielen in Nicaragua, waar vicepresident Rosario Murillo vijftien doden heeft bevestigd. In Costa Rica vielen al zeker zeven doden, zegt president Luis Guillermo Solis. Verwacht wordt dat Nate dit weekend als een orkaan van categorie 1 aan land zal gaan van de Amerikaanse golfkust.

Het Amerikaanse nationaal orkaancentrum verwacht dat de storm donderdagavond (plaatselijke tijd) over het oosten van Hondarus en donderdagnacht en vandaag over het noordwesten van de Caraïbische zee zal trekken, weet Fox News.

In Costa Rica worden op dit moment nog vijftien mensen vermist.

Verenigde Staten
Ook de Verenigde Staten worden weer niet gespaard. De burgemeester van New Orleans heeft alvast de noodtoestand afgekondigd nu verwacht wordt dat de tropische storm zal aanzwellen tot een orkaan van categorie 1. "Er is geen reden tot paniek voor de inwoners van New Orleans, wel reden om ons voor te bereiden", zei burgemeester Mitch Landrieu.

Inwoners van de Amerikaanse staat Texas hebben eveneens de waarschuwing gekregen dat ze zich moeten voorbereiden op de storm. Ook Alabama en Louisiana zullen de effecten van de storm voelen, aldus meteorologen. Ook Gouverneur Rick Scott van Florida liet weten aan zijn inwoners dat ze alert moeten zijn, extra water moeten inslaan, en voorbereid moeten zijn op een eventuele evacuatie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.