Het bestaat echt: een zwangere man

Kayden dacht in eerst instantie dat hij rugklachten had. Niet veel later ontdekte hij dat hij zwanger was.
Privéfoto Kayden dacht in eerst instantie dat hij rugklachten had. Niet veel later ontdekte hij dat hij zwanger was.
Een Amerikaanse transgender uit Philadelphia die al tien jaar een hormoonbehandeling kreeg terwijl hij van geslacht veranderde, dacht dat zijn buik steeds dikker werd omdat hij niet genoeg aan sport deed. In werkelijkheid bleek de man al 21 weken zwanger te zijn, tot verrassing van hem en zijn man Elijah.

De 29-jarige Kayden Coleman zou een dubbele borstoperatie ondergaan en moest daarom tijdelijk stoppen met de testosteroninjecties die hij kreeg. Toen hij last kreeg van pijn in zijn rug, vroeg hij zijn vriend Elijah om een massage. "Het voelde alsof er een kussen onder mijn maag lag, maar het bleek geen kussen."

Het koppel grapte nog dat ze een zwangerschapstest moesten doen. Die test bleek positief. Ze hadden wel wat uit te leggen, want onder meer Elijahs familie wisten niet dat Kayden eigenlijk een vrouw was. "Hoe moesten we het anders verklaren hoe we aan een kind kwamen?"

Doodmoe
Coleman zei tegen de Britse krant The Mirror goed behandeld te zijn rond de bevalling, maar hij werd wel doodmoe van alle geneeskundestudenten die hem onderzochten. "Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en een keizersnee geëist."

De zwangerschap verliep perfect, alhoewel hij vaak wel raar werd aangekeken op straat. Zo zei een vrouw ooit: "Het lijkt wel of je zwanger bent." Kayden reageerde nonchalant dat hij dat ook was: "Je had haar blik moeten zien!"

Het stel is nu dolgelukkig met hun dochter Azaelia, die alweer bijna twee is. Ze zochten bewust de publiciteit niet op tijdens de zwangerschap, maar het verhaal is nu alsnog opgepikt door Amerikaanse media . "Ik kan en wil me geen leven meer zonder haar voorstellen. Ze is geweldig. Wij zijn net zo geschikt om van onze kinderen te houden, als iedere andere ouder."

Kayden Coleman ging al tien jaar door het leven als man, toen hij er achter kwam dat hij 21 weken zwanger was van dochter Azaelia.
Privéfoto Kayden Coleman ging al tien jaar door het leven als man, toen hij er achter kwam dat hij 21 weken zwanger was van dochter Azaelia.