Exclusief voor abonnees

Het allerlaatste Amerikaans-Russische verdrag over kernwapens dreigt te verlopen

Een Russische kernraket van het type RS-24 Yars. Het gevaarte rijdt door de straten van Moskou, waar woensdag een grote parade wordt gehouden ter herdenking van de overwinning op nazi-Duitsland.
EPA Een Russische kernraket van het type RS-24 Yars. Het gevaarte rijdt door de straten van Moskou, waar woensdag een grote parade wordt gehouden ter herdenking van de overwinning op nazi-Duitsland.
De VS en Rusland praatten in Wenen eindelijk weer over kernwapens: het New Start-verdrag moet worden verlengd. De Amerikaanse president Trump heeft al wat andere verdragen geschrapt, en alleen New Start is nog over. Dat loopt af in 2021. De VS willen nu  een heel nieuw verdrag, met China erbij. Maar dat land kwam niet opdagen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Landsman

  Rusland is nog nooit zomaar andere landen binnen gevallen, de USA doet dat constant. Waarom zitten we in godsnaam nog in de navo? Rusland heeft bewezen geen agressor te zijn.

 • Jules Vermeers

  Mens een blaadje papier wat betekend dat?

 • Ward Berden

  Ergens toch te begrijpen, de VS zou zich aan oude akkoorden met Rusland moeten houden, terwijl China aan de lopende band raketten blijft fabriceren die de andere partijen dus niet mogen bezitten.

 • Paul Verbeeck

  Trump schoffeert open en bloot andere grootmachten, niet moeilijk dat deze hun kat sturen . De tijd dat Amerika het voor het zeggen had en iedereen kon dicteren is voorbij vrees ik . Amerika zal meer rekening moeten gaan houden met anderen .

 • Heinrich Wolf

  Onderhandelingen over een verlenging hadden reeds lang geleden moeten gepland worden en nu aan de gang zijn. Maar Trump heeft niets anders dan zijn herverkiezing in zij hol hoofd. Het videofilm gezien hoe hij na zijn terugkeer uit Tucson uit zijn helicopter klauterde?