Ga naar de mobiele website
^ Top

Het akelige moment waarop zeilteam 'gemummificeerde zeiler' aantreft

Op 25 februari treffen zeilers voor de kust van de Filipijnen een zeilboot aan met een afgebroken mast. Een van de bemanningsleden springt in het water en klimt aan boord van de zeilboot. Wat hij in de boot vindt, gaat snel de wereld rond. De Duitse zeiler Manfred Fritz Bajorat lijkt wel gemummificeerd.

Aanvankelijk roept de man dat er niemand aan boord is, maar wat later deinst hij achteruit als hij binnen het lijk aantreft.

Het blijkt het lichaam van de 59-jarige Duitse zeiler Manfred Fritz Bajorat te zijn, die samen met zijn vrouw de wereldzeeën afschuimde. Ook na haar dood in 2010 bleef de Duitser eropuit trekken met zijn boot.

Manfred Fritz Bajorat
Facebook Manfred Fritz Bajorat

Zeilrace

De zeilers die Bajorat vonden, maakten deel uit van het LMAX Exchange-team, een zeilteam dat deelnam aan de bekende zeilrace 'Clipper Round The World Yacht Race'. Het team was aan een oversteek bezig van Australië naar Vietnam toen het de boot vond.

Nadat het team de politie had verwittigd, zette het de race gewoon voort. De wedstrijdleiding bracht de Duitse ambassade in Londen op de hoogte, die op haar beurt de Duitse politie en de kustwacht informeerde. Op die manier kon de overleden zeiler geïdentificeerd worden.

Eerst werd gevreesd dat de zeiler het slachtoffer was geworden van piraten, maar een autopsie wees uit dat hij gestorven was aan een hartaanval. Hoelang de visser op de zee heeft rondgedobberd, blijft onduidelijk.

rv
ap


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug