HERLEES. Ingestorte brug kost leven aan tientallen mensen, zo ontwikkelde drama zich

REUTERS
De 'Ponte Morandi', een viaduct van de A10-snelweg in het Italiaanse Genua, is even voor de middag ingestort. De beelden zijn hallucinant. Voorlopig telden de Italiaanse autoriteiten minstens dertig doden. Er zouden zo'n 30 à 35 wagens in de diepte gestort zijn dus allicht loopt de dodentol nog op. Of er Belgen tussen de slachtoffers zitten, is nog niet bekend. Hieronder leest u hoe de ramp zich ontwikkelde en wat de droevige gevolgen zijn. 34 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Louis Smeekens

  1 van de andere peilers is rond een dakgoot van een woning gebouwd. Er is dus gewoon een stuk uit het beton gelaten om rond het dak van de woning te lopen. Is te zien op streetview. En idd zijn daar werken en zo te zien aan de materialen en stellingen, duren die al lang.

 • Patrick De pauw

  teveel poen in die graaier hun zakken gevallen!

 • nijs marc

  Betonrot is inwerking van zuur water op de alkalische delen van de cement in de beton. Sommige soorten zand die men gebruikt zijn ook te zuur, wat het ijzer sneller doet roesten.

 • willy eeckhout

  Bekijk bij ons alle B-bruggen hoe die onderhouden worden, verstopte afvoer, onkruid in de greppels, leuningen doorgeroest, wapeningen die bloot komen, betonrot en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

 • Philomena Vanderweyen

  Wat een tragedie zoveel mensen die de dood inreden,heb heel veel respect voor al de hulpverleners en wens hen heel veel sterkte bij deze grote ramp.Ook heel veel sterkte voor alle familieleden van de slachtoffers.