Herlees: Bloedige aanslagen nog niet opgeëist, honderden doden

Een ware ravage na de explosie in een kerk in Negombo.
REUTERS Een ware ravage na de explosie in een kerk in Negombo.
In Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo. Later op de dag volgden er ook een zevende en een achtste ontploffing. De politie liet deze ochtend weten dat er inmiddels 290 doden zijn gevallen en dat er zeker 500 gewonden zijn. Onder de doden zijn zeker 35 buitenlanders, onder wie vijf Britten, een Portugese dertiger, een Nederlandse vrouw van 54 jaar, twee Turken en een Chinees. Er zijn nog geen Belgische slachtoffers gemeld. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. Herlees hieronder alles van vlak na de aanslagen. 

Lees hier alles wat we nu weten samengevat.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Olivier Vandermosten

  Geen enkel geloof keurt dit goed

 • Leopold Bielen

  En dat op een dag dat mensen elkaar vrede toewensen... De wereld is ziek. Sterkte aan families van de slachtoffers.

 • ERIK M. VAN MALDEREN

  Wat een laffe, achterbakse en weerzinwekkende daden, onschuldige slachtoffers maken op zo een mannier. Eender welke gelovige keurt zo'n laffe bestialiteit af. Waar is hun eer, trots, geloof? Het is gewoon verachtelijk, welk geloof je ook beleid.

 • Mouna Faraj

  Medeleven aan alle slachtoffers en families.

 • Jan Groenendaal

  Bepaalde verslaggeving hier is zo onwaarschijnlijk dat het niet klopt, moedwillig is gekleurd of minstens een vertekend beeld geeft. Zonder verdere commentaar. Om dit te begrijpen moet je grondige kennis hebben van de laatste 100 jaar geschiedenis in de regio India - Sri Lanka. Een vrij complexe materie, dus oordeel niet te vlug.