Herdenking voor dove man die omkwam in Nederlandse speeltuin afgeblazen, vrienden woedend

De plek in de speeltuin in de Assense wijk Peelo, waar de man om het leven kwam.
ANP De plek in de speeltuin in de Assense wijk Peelo, waar de man om het leven kwam.
Vrienden van de overleden Martin uit Assen zijn woedend op de gemeente en politie, nu ze geen herdenkingsbijeenkomst mogen houden in het speeltuintje waar de dove man van 32 jaar afgelopen zaterdag onder verdachte omstandigheden overleed. "Hij is dood en we mogen hem niet eens herdenken!" Dat schrijft De Telegraaf.

De herdenking was voor vandaag aangekondigd, maar is inmiddels afgeblazen. Een jeugdvriendin van Martin, waarmee hij samen op school zat en ook daarna regelmatig afsprak, zegt gisteren door twee agenten erop te zijn aangesproken dat dit nu niet het meest geschikte moment is. Ook zou de bewuste plek in de stad juist voor extra onrust kunnen zorgen.

De man overleed zaterdag nadat hij beschuldigd was van zedenfeiten met een vierjarig meisje. De vader van het meisje sprak de man daarop aan en probeerde hem tegen te houden omdat hij met de fiets wou wegrijden. Tijdens de worsteling die volgde, kwamen ze ten val. Vier omstanders hebben toen de man vastgehouden in afwachting van de politie. De in bedwang gehouden man bleek later te zijn overleden.

Volgens familieleden in De Telegraaf ging de man gebukt onder ernstig pestgedrag vanwege zijn hoor- en spraakbeperking. Zij en vrienden van Martin geloven niets van verhalen dat de dove dertiger een jong meisje lastiggevallen zou hebben en suggereren dat zijn doofheid hem het leven heeft gekost, aldus de krant.

ANP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Siemons

    Dit doet denken aan de "i can breath" zaak in Amerika, hoe achterlijk moet je zijn om niet te weten dat als je met 5 volwassenen bovenop iemand gaat zitten, die persoon dan doodgaat.

  • Guy Van Severen

    Vuil zaakje !