Helikopter en vliegtuigje botsen boven Mallorca: zeven doden

 De toestellen botsten door onbekende oorzaak tegen elkaar in de buurt van de plaats Inca.
Twitter @RTVEBalears De toestellen botsten door onbekende oorzaak tegen elkaar in de buurt van de plaats Inca.
Zeven mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een botsing tussen een helikopter en een klein vliegtuigje op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Onder de doden zijn twee minderjarigen, melden de autoriteiten op Mallorca. Eerder werden vijf doden gemeld.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Alle vijf inzittenden van de helikopter, onder wie de minderjarigen, zijn om het leven gekomen. Zij hebben de Duitse nationaliteit. De andere twee mensen die omkwamen zaten in het vliegtuigje en hebben de Spaanse nationaliteit.

“Mijn medeleven en liefde gaat naar de families van de slachtoffers die bij dit tragische ongeval het leven lieten”, tweette de Spaanse waarnemend premier Pedro Sanchez.

Het ongeval deed zich kort na de middag voor in de buurt van de stad Inca, in het centrum van het eiland. Over de oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.