Heldhaftige voetbalcoach die kogels van dolle schutter opving om leerlingen te beschermen, heeft het niet gehaald

Aaron Feis
Facebook Aaron Feis
Door de heldendaad van Aaron Feis zijn enkele leerlingen op de middelbare school aan de dood kunnen ontsnappen. Toen Nikolaus Cruz (19) het vuur opende, sprong de voetbalcoach in de bres om kogels op te vangen. De man die als een held wordt omschreven, heeft het niet gehaald. Dat meldt Fox News.

"In plaats van over de schutter te praten, zou we het beter hebben over de voetbalcoach en tevens bewaker van de school: Aaron Feis", klonk eerder op social media. "Hij ging voor de leerlingen staan om hen voor de kogels te beschermen." Het voetbalteam van de school maakte op Twitter bekend dat hun geliefde trainer en held was overleden.

Bij de schietpartij in Parkland in de staat Florida, zijn zeventien mensen om het leven gekomen. Ondertussen zijn ook namen van andere slachtoffers bekend. Atletiekcoach Chris Hixon (49) overleefde de kogelregen niet. De rouwbetuigingen stroomden vrijwel meteen binnen. "Chris deed zo veel voor de school. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het is zo zinloos", klonk het onder meer.

Slachtoffer Chris Hixon
Facebook Slachtoffer Chris Hixon

Ook leerlinge Jaime Guttenburg is om het leven gekomen, zo hebben haar ouders Fred en Jennifer Guttenberg aan lokale media bevestigd.  Hun zoon Jesse wist wel te ontkomen.

Jaime Guttenberg
Facebook Jaime Guttenberg

Twaalf dodelijke slachtoffers werden aangetroffen in het schoolgebouw. Twee anderen lagen buiten. Eén slachtoffer werd gevonden in een straat in de buurt. Volgens sheriff Scott Israel kwamen ook twee slachtoffers om nadat ze naar lokale ziekenhuis gebracht waren.

De dader die gearresteerd werd, is een ex-leerling van de school. Nikolaus Cruz (19), opende het vuur met een AR-15, een halfautomatisch wapen, in de Marjory Stoneman Douglas High School nadat hij het brandalarm had doen afgaan. Hij was van school gestuurd "om disciplinaire redenen", zegt Israel.

Sinds begin dit jaar waren er al bijna twintig schietpartijen op scholen in de VS. President Donald Trump betuigde al zijn medeleven aan de slachtoffers.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Pierre Jacobs

  Het is niet omdat de wet morgen verandert dat het probleem van de baan is. We weten stilaan hoelang het duurt vooraleer iedereen akkoord is om "een wet" te veranderen.

 • ronny meuris

  Het is vooral jammer dat Amerika dit soort helden nodig heeft

 • Roland De Smedt

  Hannes, Peter Deman vertelt geen onzin. Opvoeding en/of het gebrek daaraan is een veel groter probleem dan een wapenwet. Een veel te groot % kinderen groeit op in de VS met TV, chips en Mc Donald als basiskennis en een veel te tolerante omgeving zowel thuis als op school. In Zwitserland ligt iedereen met een wapen in huis en daar gebeurt dit niet.

 • Diane Bernaerts

  Ook bij ons werd de wapenwet nog verstrengd na de schietpartij van Hans Van Themsche, en die had dan nog "maar" 2 doden gemaakt, en sindsdien hebben we gelukkig ook niet meer zoiets moeten meemaken!

 • Hannes Jennen

  peter deman uw lompheid overtreft alles. Het is just de wapenwet die deze dramas mogelijk maken gij uil. vergelijkt deze gevallen eens met gevallen in australie. Daar was 1 mass shooting, alle wapens werden verbannen en er was nooit nog een incident zoals dit, zegt dat niet genoeg