Heldhaftige trucker voorkomt met snelle actie dat vrouw van viaduct springt

Een nog onbekende vrachtwagenchauffeur heeft het leven van een vrouw gered die in de buurt van Dublin van een snelwegviaduct op het wegdek wilde springen. De bestuurder van het Deense transportbedrijf DSV aarzelde geen seconde toen hij de vrouw zag en zette zijn voertuig gisteren tijdens de drukke avondspits rond de Ierse hoofdstad stil onder het viaduct. Met die actie voorkwam hij dat de vrouw naar beneden kon vallen. 

Het bijzondere tafereel werd gefotografeerd door automobilist Keith Dunne die de beelden doorspeelde aan de Irish Mirror. Hij vertelde aan de krant zwaar onder de indruk te zijn van het uiterst koelbloedige optreden van de trucker. “Hij reageerde snel en kordaat en leverde het bewijs dat echte helden lang niet altijd een cape hoeven te dragen.”

Op sociale media wordt de chauffeur zo ongeveer bedolven onder de complimenten. ‘Je hebt snel nagedacht en moedig gehandeld’, reageert iemand. Een ander: ‘Respect en petje af voor jou. Je hebt met je heldhaftige actie het leven gered van een arme moeder, zus, geliefde of zo maar een vrouw’.  Hoewel er niets bekend is over de achtergronden of geestelijke conditie van de vrouw op het viaduct, leven velen met haar mee. ‘Ik bid voor je en hoop dat je in deze moeilijke tijd en zeker met de feestdagen hulp krijgt’. 

Nadat de chauffeur zijn truck onder het viaduct had stilgezet, waren de hulpdiensten snel aanwezig bij de vrouw. Volgens Mirror en ooggetuigen kon de vrouw, die zich vermoedelijk van het leven wilde beroven, uiteindelijk uit haar levensgevaarlijke positie worden gepraat en bevrijd. Hoe het momenteel met haar gaat, is onbekend. Haar identiteit zal niet worden prijsgegeven, aldus de politie. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

foto ter illustratie
Shutterstock foto ter illustratieReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.