Heldhaftige jongeman met machete afgemaakt voor deur van café

Zac Evans heeft zijn moedige optreden met zijn leven betaald. De jonge Brit zou het opgenomen hebben voor een groepje meisjes dat belaagd werd in een pub. Evans werd aan de ingang met een machete aangevallen en bezweek er aan zijn verwondingen.

De 19-jarige werd voor de ogen van zijn vrienden aangevallen voor de deur van de pub 'Pike and Musket' in Tuffley, Gloucester. Ook zijn makkers van 18 en 22 moesten het ontgelden. De dader werd intussen opgepakt, het gaat om een 44-jarige man. Het wapen is voorlopig nog niet teruggevonden.

Intussen werd op Facebook een pagina gecreëerd om de jonge man te eren. Ondanks zijn jonge leeftijd had hij al een eigen schildersbedrijfje. "We hebben de dag van gisteren beleefd als een nachtmerrie. Helaas was het de realiteit, want Sparky is niet meer naar huis gekomen. Uit naam van de familie bedanken we iedereen oprecht voor het medeleven en de lieve woorden voor Zac. Hij deed alles om mensen gelukkig te maken. Hij hield erg van zijn familie en zijn grote liefde, zijn vriendinnetje Beth. Hij zou iedereen die in de problemen kwam, beschermd hebben", schrijft de moeder van 'Sparky' Zac.