Helden! Dashcam filmt hoe burgers man met mes tackelen tijdens politieachtervolging

Screenshot
Niet één, maar twee brave burgers hebben afgelopen weekend in Cardiff hun beste beentje voorgezet om de politie een crimineel te helpen vangen. Een dashcam kon het opmerkelijke tafereel filmen.

Agenten achtervolgden zondag een man met een groot jachtmes in het centrum van de stad, toen ze plots hulp kregen van voorbijgangers. Eén getuige kon de kerel van zijn fiets duwen. Toen die te voet zijn vlucht probeerde verder te zetten, zorgde een andere toevallige passant voor een welgemikte tackle. Daarop kon de politie de jongeman in de boeien slaan. 

De man met het mes werd intussen via snelrecht veroordeeld tot 6 maanden jeugdgevangenis voor wapenbezit. “Hoewel we burgers niet adviseren om gewapende mensen te benaderen, zijn we oprecht heel dankbaar voor de hulp die we bij dit incident kregen”, zegt politie-inspecteur Simon Davis. De politie wil graag de mannen ook persoonlijk nog bedanken. 

Bekijk de volledige video hier:
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • aaron lammens

  Die zal de volgende keer ook wel nadenken alvorens iets uit te steken en dan het verkeer op stelten te zetten

 • Alain Maes

  Mooi, respect

 • Ronny Van de Wal

  Burgerzin is hier het sleutelwoord.Ik woon aan de Oudevaartplaats aan de Stadsschouwburg te Antwerpen en hier is het s'nachts niet te doen van de overlast veroorzaakt door hangjongeren (drugs,drank en overal urineren en lawaai).Iedereen zit hier wel op een nieuw burgerforum en vele klagen over het lawaai maar niemand die eens de politie belt.Gaat al jaren zo.......

 • Steve Van der Vekens

  Grote burgerzin. Dat kereltje zal zich afgevraagd hebben waarom iedereen hem moet hebben.

 • Remus Bogaert

  Als je dat in België doet zal de politie even dankbaar zijn evenals het gerecht . Ik ken iemand die dat gedaan heeft in Brussel en die mens werd nadien met veel eer behandeld .De waarheid heeft ook zijn rechten.