Heeft Google Maps zonet het nieuwste Amerikaanse spionagevliegtuig onthuld?

Staat het geheime spionagevliegtuig van de VS gewoon op een parking in Florida?
Google Maps Staat het geheime spionagevliegtuig van de VS gewoon op een parking in Florida?
In tijden van spanningen met Noord-Korea, Rusland en China houdt het Amerikaanse leger nieuwe technologische ontwikkelingen meer dan ooit geheim. Maar Google Maps strooit nu mogelijk roet in het eten. Een oplettende internetter botste mogelijk op het nieuwste spionagevliegtuig, de Hypersonic SR-72. En het staat blijkbaar gewoon op een parking in het stadje Jupiter in de Amerikaanse staat Florida.

De Blackbird, het huidige spionagevliegtuig van de VS, heeft er een lange carrière opzitten. Het toestel diende in missies in Vietnam, China, Noord-Korea en in de voormalige Sovjetrepubliek. Het nieuwe toestel, de Hypersonic SR-72, ontwikkeld door vliegtuigbouwer Lockheed Martin, moet de Blackbird in de toekomst vervangen. Zoals het een goede spionagejet betaamt, was er nog niet veel over bekend. Tot iemand het op Google Maps spotte op een vliegtuigparking van Lockheed Martin.

Complottheoreticus Tyler Glockner, de man achter het populaire YouTube-kanaal secureteam10, heeft een video gewijd aan de vondst op Google Maps. “Ik weet niet wat het is, maar het ziet eruit als een soort supersonisch vliegtuig of een ruimtetuig.”

Vice-directeur van Lockheed Martin stelde deze week nog deze nieuwe jet voor op de SciTech-conferentie in, jawel, Florida. Het vliegtuig zou meer dan 7.000 kilometer per uur kunnen vliegen.

Dit ontwerp lijkt verdacht veel op het toestel op de parking.
Lockheed Martin Dit ontwerp lijkt verdacht veel op het toestel op de parking.13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Zjeppe Fierens

  Weer zoveelste staaltje van "onderzoek" (of gebrek aan) van de journalist...

 • Griet Maes

  SR-72 heeft duidelijk andere vleugels, dus dat is het al niet. De Have Blue ziet er ook anders uit. Nog een ander vliegtuig dus :)

 • Micha De Vlieg

  De sr-71 blackbird vliegt al jaren niet meer...

 • Gino De Neef

  Die hoax is al maanden geleden achterhaald hier in de VS, wat zijn jullie daar aan het zeveren?

 • Paul De Smet

  Complottheoreticus...