Heeft een doodgewone burger nu net de beste boevenvanger uitgevonden?

Snelle, onvoorspelbare en gewoonweg levensgevaarlijke politieachtervolgingen zijn schering en inslag in de Verenigde Staten. Daar heeft een handige burger schoon genoeg van. Leonard Stock ontwikkelde een op zijn minst gezegd ingenieus systeem dat -althans volgens het promofilmpje- bijzonder goed lijkt te werken. Kijk maar eens hoe hij boeven vangt met zijn 'Grappler Police Bumper'.

Leonard Stock uit Arizona was zo gefrustreerd dat bij de vele politieachtervolgingen in de VS heel dikwijls politieagenten en onschuldige omstaanders gewond raken of zelfs overlijden, dat hij in zijn brein begon te graven naar een vernuftige oplossing. Want spijkermatten, bewuste botsingen en de andere bestaande manieren om misdadigers op de vlucht te vatten, lijken toch echt niet optimaal.

Hij vond een gadget uit dat voor een politieauto kan bevestigd worden en met een simpele druk op de knop achtervolgingen in een mum van tijd een halt toeroept. Letterlijk, want zijn 'grappler' wikkelt zich om het achterwiel van de vluchter en maakt kordaat een einde aan de achtervolging.

Zou het echt iets zijn?