Hechtingen voor oud-president Jimmy Carter (95) na val

Jimmy Carter met zijn vrouw Rosalynn Carter. De gevolgen van zijn val zijn zichtbaar aan zijn linkeroog.
AP Jimmy Carter met zijn vrouw Rosalynn Carter. De gevolgen van zijn val zijn zichtbaar aan zijn linkeroog.
Voormalig Amerikaans president Jimmy Carter moest door een arts enkele hechtingen boven zijn wenkbrauw laten zetten nadat hij thuis in Plains in de staat Georgia ten val kwam. 

Carter, die dinsdag zijn 95e verjaardag hoopt te vieren, liet zich door het euvel er niet van weerhouden om gisteren een event bij te wonen van zijn liefdadigheidsorganisatie ‘Habitat for Humanity’ in Nashville. Daar werd hij gezien met een blauw oog en een gips. "Alles is in orde, hij voelt zich goed en zal zijn opwachting maken in Tennessee," liet een zegsvrouw van Carter weten.

In mei nog belandde Carter in het ziekenhuis nadat hij zijn heup brak op weg naar een kalkoenenjacht.

De Democraat Carter zat van 1977 tot 1981 in het Witte Huis en was de 39e president van zijn land. Hij moest na een verkiezingsnederlaag plaats maken voor de Republikein Ronald Reagan. 

Carter stortte zich na het presidentschap op liefdadigheidswerk. In 2002 kreeg hij hiervoor de Nobelprijs voor de Vrede. Hij is de langstlevende Amerikaanse president ooit.

AP
APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.