Harvard geeft deel van miljoenendonaties Epstein aan slachtoffers seksueel geweld

Jeffrey Epstein.
AP Jeffrey Epstein.
De prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard betreurt dat het miljoenen heeft aangenomen van Jeffrey Epstein. Die omstreden multimiljonair doneerde tussen 1998 en 2007 zo'n 9 miljoen dollar aan de instelling. Wat daarvan overblijft zal de universiteit nu aan slachtoffers van seksueel geweld schenken. 

De steenrijke Epstein zou zich schuldig hebben gemaakt aan het grootschalig misbruik van minderjarige meisjes. Hij overleed vorige maand in een detentiecentrum in Manhattan. Uit onderzoek bleek dat hij zichzelf van het leven had beroofd.

Harvard zou in 2008 wel een donatie van Epstein hebben geweigerd. Hij was toen al veroordeeld in Florida, maar kwam er door een deal met een lichte straf van af. "De misdrijven die Jeffrey Epstein pleegde waren walgelijk en verwerpelijk", zei Harvard-bestuurder Lawrence Bacow.

Slachtoffers 

De universiteit zou niet al het door Epstein gedoneerde geld hebben uitgegeven. Het restbedrag van 186.000 dollar (ongeveer 168.000 euro) wordt volgens Bacow overgemaakt naar organisaties die slachtoffers steunen van mensensmokkel en seksueel misbruik. “Dit is een ongebruikelijke stap voor de universiteit, maar we hebben besloten dat dit vanwege de walgelijke misdaden van Epstein de enige juiste procedure is”, aldus de universiteit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.