Hartbrekende foto: rode kinderschoentjes bevestigen lot van slachtoffers vliegtuigcrash Lion Air

Kinderschoentjes tussen de bezittingen van verongelukte passagiers
Getty Images Kinderschoentjes tussen de bezittingen van verongelukte passagiers
Een grote verzameling in zee gevonden schoenen, waaronder rode kinderschoentjes, bevestigen het lot van de 189 slachtoffers van de vliegtuigcrash van Lion Air voor de kust van de Indonesische stad Jakarta. Het toestel was pas sinds augustus in bedrijf en zou met een snelheid van bijna 600 km/uur zijn neergestort. De zwarte doos van het vliegtuig is teruggevonden. 

Kleine rode schoentjes, hoge hakken, portemonnees en rugzakken liggen in een loods in de havenstad Tanjung Priok in Noord-Jakarta. Het zijn pijnlijke herinneringen voor de nabestaanden van de 189 inzittenden die maandag omkwamen bij de crash van vlucht 610 van Lion Air.  Vandaag mochten familieleden van de inzittenden de persoonlijke bezittingen komen bekijken.

Tranen

Epi Syamsul Qomar mist zijn 24-jarige zoon, die aan boord zat van het rampvliegtuig. “Ik zag de zwarte sneakers van mijn zoon”, vertelt de vader aan CNN.  De man barstte in tranen uit toen hij de spullen van zijn zoon tussen de rest ontdekte.

Ook de 49-jarige Abdul Rahman werd geconfronteerd met de dood van zijn zoon toen hij een schoen en een zwarte tas van de jongen vond. De jongeman was op het vliegtuig gestapt om een voetbalwedstrijd te gaan bekijken. De vader is ervan overtuigd dat reddingswerkers ook het lichaam van zijn zoon zullen vinden.

Vlucht 610 stortte dertien minuten nadat het opsteeg in zee. Onder de 189 inzittenden waren dertien kinderen. Het vliegtuig verzorgde een korte vlucht van een uur naar het eiland Bangka. De zwarte doos is een apparaat dat de vluchtgegevens registreert. Door de vondst kan de oorzaak van de crash makkelijker worden bepaald. Een duiker vond de doos op zo’n 30 meter diepte, in goede conditie, aldus Metro TV. De autoriteiten achten de kans nihil dat iemand het ongeluk heeft overleefd. Daarmee wordt de crash de op één na zwaarste vliegramp van het land.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elke De Vos

  Marie-Claire, ik begrijp dat dus ook niet. Volwassenen of kinderen; het één is het ander maar dan in een groter/kleiner formaat dus ik vind dat ook even erg. En dan dat cliché; 'een kind is zo onschuldig', volwassenen dan niet? Dus als je ouder wordt word je automatisch een persoon vol zonde..? Ik ken nochtans veel lieve oude 'onschuldige' volwassenen hoor...

 • marie-claire de bosscher

  begrijp niet waarom het erger zou zijn als het kinderen zijn... ieder verlies is even erg; net zoals het erger zou zijn om een mooi iemand te verliezen dan een lelijk iemand.... hoe redeneren mensen toch ?

 • MarliesSchoefs

  sterkte

 • Marcel Bontinck

  Begrijp nog steeds niet waarom er naar een zwarte doos moet gezocht worden.Een raket rond mars stuurt alle gegevens recht naar de aarde,een lijnvliegtuig moet het doen met een bandopnemer.

 • Christiane Verbeek

  Hartbrekend omdat het om kinderen gaat? Een 50 jarige is ook iemands 'kind' en dat is ws minder erg wegens weinig knuffelgehalte?