Hartbrekende foto: agent neemt afscheid van doodzieke politiehond

Facebook
Hunter, een Duitse herdershond, versterkte al sinds 2007 de politie van Middletown. Vorige week werd kanker bij de K9-hond vastgesteld, dus moest zijn partner Michael D'Aresta een moeilijke knoop doorhakken. Hij besloot het dier uit zijn lijden te verlossen, maar dat maakte het afscheid niet minder emotioneel. Het hele team steunde het baasje als hij Hunter voor de laatste keer naar de dierenarts droeg.

De agenten van de politie van Middletown maakten een erehaag om de terminale hond te groeten op zijn laatste trip naar het dierenziekenhuis. Agent Michael D'Aresta werkte al jarenlang samen met Hunter en zijn hart brak nadat tests hadden aangetoond dat het beestje met een agressieve vorm van leverkanker kampte. De dierenarts zei dat een spuitje de beste optie was om Hunter uit zijn lijden te verlossen.

"Agent Michael D'Aresta moest de moeilijkste beslissing ooit voor een baasje maken. Het was een uitzonderlijk team dat de stad Middletown tot het einde heeft gediend", verklaart Supervisor Doug Clark. "Dit nieuws is erg moeilijk voor Mike en zijn familie. Hunter en D'Aresta vormden de afgelopen 10 jaar een belangrijk team in ons departement. Het zal nooit meer zoals voorheen zijn. Rust in vrede Hunter. Je hebt het goed gedaan. Onze gedachten en gedichten gaan naar agent Michael D'Aresta en zijn familie."

In juli hielp Hunter nog bij het oprollen van een drugsbende. Twee jaar geleden heeft de hond een vrouw met dementie opgespoord die 's nachts op dool was geraakt.

Middletown Police Department -Connecticut

Officer Michael D'Aresta unfortunately has to make the toughest decision any K9 handler dreads making this evening at Pieper Olson in Middletown at 1830 hours. K9 Hunter has been ill for that past...
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid mertens

  Slaapt zacht, lieve vriend

 • Dirk van den Abeele

  RIP Hunter

 • Tina Wapsenkamp

  R.i.p hunter

 • Steffie Visser

  R.i.p. Hunter Heel veel sterkte agent Michael D'Aresta en PDC

 • AM G

  Ik hoop dat ooit mensen van elkaar gaan houden net als het baasje van zijn huisdier kan houden, tegelijk zou er overal vrede zijn, mooi toch. Een vriend afgeven doet pijn mensen, echt, geloof het maar, veel pijn.