Haribo start intern onderzoek na klachten over "moderne slavernij" in Brazilië

REUTERS
De Duitse snoepgoedproducent Haribo lanceert een intern onderzoek naar de werkomstandigheden in Brazilië. Uit een documentaire van de Duitse omroep ARD was gebleken dat in Braziliaanse plantages voor carnaubawas het personeel, waaronder ook minderjarigen, in erg moeilijke omstandigheden werkt. 

Haribo gebruikt carnaubawas om de snoepjes te laten glanzen en om te verhinderen dat ze aan elkaar kleven.

"We zijn gechoqueerd en verbijsterd over de recente getuigenissen over de behandeling van werknemers van leveranciers van carnaubawas in Brazilië", stelt het bedrijf. "Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar." Braziliaanse werknemers werken zonder geschikt veiligheidsmateriaal bij temperaturen van ruim 40 graden. Ze hebben geen toegang tot drinkwater of toiletten en moeten vaak op de grond slapen. Deze week nog begint een intern onderzoek naar de vaststellingen. HED/

Haribo1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Theo Van Hoof

    Uitbuiting kan niet goedgepraat. Kinderarbeid is er vaak de enige manier om in het leven te blijven. Misschien kan Haribo onderzoeken of ze de oogst van de was kan automatiseren. Geen kinderarbeid meer en geen onveilige situatie meer. Een machine heeft ook geen WC en drinkbaar water nodig. De arbeiders kunnen dan rustig thuis genieten van hun werkloosheid.