Haren van vermist jongetje (2) gevonden in put in Spanje

BELGAIMAGE
Reddingswerkers hebben haren gevonden in de diepe put waarin het Spaanse peutertje Yulen (2) zondagmiddag viel in Totalan, in de provincie Malaga. Uit onderzoek blijkt dat het om haren van het vermiste kind gaat. Dat bevestigt de these dat het jongetje wel degelijk in de 110 meter diepe put moet zitten.

De “biologische resten” werden zondagnacht, op de eerste dag van de zoektocht, gevonden. Nu is duidelijk dat het om de haren van Yulen gaat. “DNA-onderzoek toont aan dat het gaat om de haren van het kind”, aldus een regeringswoordvoerder. “Dat geeft ons de zekerheid dat het jongetje zich in de schacht bevindt.” Eerder werd in Spaanse media getwijfeld of Yulen wel in de put was gevallen.

De loodzware en moeilijke zoektocht naar de 2-jarige gaat in een hoge versnelling verder. Reddingswerkers graven twee tunnels, één horizontaal langs de kant van de minder rotsachtige helling van de heuvel en één parallel aan het boorgat waar de jongen in viel. Die moeten samen het punt bereiken waar Yulen zich vermoedelijk bevindt. De werkzaamheden zouden maximaal 48 uur mogen duren. Hulpverleners kunnen niet afdalen in de diepe put, omdat die een diameter van slechts 25 centimeter heeft.

Volgens zijn familie viel de jongen in de put terwijl hij aan het spelen was vlakbij de plek waar zij aan het lunchen waren tijdens een zondags uitstapje. Of de peuter nog in leven is, is voorlopig een mysterie. “Ik hoorde hem luid wenen”, vertelt zijn vader aan Spaanse media. “30 seconden later hoorde ik niks meer.” 
De vorige dagen werden al een bekertje en een zakje snoep van Yulen gespot met een camera in de put.  Los zand belette dat de camera dieper in de schacht kon doordringen.

Reddingswerkers en autoriteiten in Spanje spreken van een ‘zeer ongelukkige situatie’. Ook het Spaanse koninklijk huis heeft zijn steun uitgesproken voor de familie. “Ik blijf hopen dat mijn zoon nog leeft”, stelt de vader. “Laat ons alstublieft niet opgeven.”

EPA
EPA
BELGAIMAGE
BELGAIMAGE25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido VandenBerg

  De fout bij de ouders leggen is beneden alles, kijk aub naar de illegale putboring en zoek de verantwoordelijken daar, diegene die hem geboord heeft zal zich 200% gedeisd houden, die put moest degelijk afgedekt zijn daar licht de fout.

 • ELIANE VERSCHAEREN

  Verwijten maken aan de ouders heeft geen zin Dat is en puur ongeval Ik hoop dat het ventje nog levend uit die put komt Dat is het alleen is het belangrijkste Veel succes aan de ouders en de hulpverleners

 • Willy Driesen

  papa en mama , waar waren jullie ??

 • Christiaan Goethals

  @Angelo Cabooter. Heel juist, veiligheidsvoorschriften waarbij in ieder bedrijf op gehamerd wordt, een straf voor die verantwoordelijken zou dan ook heel logisch zijn.

 • maggy Manderfeld

  Het positieve is dat het om een klein kindje gaat,die hebben minder stress dan volwassen mensen ,kunnen soms lang onder puin liggen en dan nog levend eruit komen .Zoals wij allen hopen wij op het beste .