Harde knal en rook bij Witte Huis zorgen even voor paniek

Het Witte Huis in Washington is even hermetisch afgesloten geweest en de omgeving volledig afgezet, nadat een luide knal te horen was en een grote zwarte rookwolk tevoorschijn kwam. Er zou een ontploffing geweest zijn in een van de kraampjes aan de Zuidkant van het Witte Huis. De situatie is onder controle. Volgens Sky News zou er geen sprake van een dreiging zijn.

Omstaanders hoorden plots een luide knal in de buurt van het Witte Huis, net op het moment dat de Amerikaanse president Barack Obama en zijn gezin per helikopter wilden vertrekken naar Selma, Alabama. De familie Obama was nog niet buiten op het moment van de ontploffing.

Een eetstand op wielen zou ontploft zijn, waardoor er vuur ontstond en een grote zwarte rookpluim te zien was. Er was even paniek in de omgeving. De veiligheidsdiensten rond het Witte Huis reageerden meteen met een volledige 'lockdown'. De omgeving werd afgezet en het Witte Huis werd hermetisch gesloten.

Volgens SkyNews is de situatie onder controle en lijkt er geen sprake van een dreiging te zijn. De brandweer heeft het vuur onder controle gekregen.

Even verderop is een voertuig onderzocht omdat een hond van de explosievendienst onraad rook. De twee incidenten lijken volgens de inlichtingendienst niet gerelateerd.

Will Sweet on Twitter
New York Daily News on Twitter
Stijn Hustinx on Twitter
Breaking News on TwitterReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels