Harde beelden: meisje sterft na val uit attractie in Chinees pretpark

Kos
Een 13-jarig meisje is in een pretpark in het zuidwesten van China om het leven gekomen op een attractie. De autoriteiten hebben het pretpark nu laten sluiten, melden lokale media vandaag. Opgelet: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Het dodelijk ongeval werd vastgelegd met een smartphonecamera en de beelden worden massaal gedeeld via sociale media. Daarop is te zien hoe iemand uit de attractie wordt geslingerd en met een voet blijft hangen. Na enkele rotaties valt het meisje op de grond, waarna de hele attractie nog eens op haar terechtkomt. Daarna blijft ze roerloos liggen.

Onderzoekers stelden vast dat de veiligheidsgordel van het meisje op de "Travel Through Space" was doorgebroken en dat de veiligheidsstaaf niet kon verhinderen dat ze uit de attractie naar beneden viel in het Chaochua Park. De ouders hebben reeds ingestemd met een schadevergoeding van 870.000 yuan (ongeveer 117.373 euro) voor de dood van hun enige kind.

De attractie was in december nog getest en goedgekeurd, al wordt dat in twijfel getrokken. Zo zou de laatste controle zijn uitgevoerd in 2013. De Chinese veiligheidsautoriteiten hebben besloten dat alle pretparken het gebruik van deze attractie tijdelijk moeten opschorten in afwachting van een uitvoerige controle door de producent.