Hand van betoger afgerukt bij rellen met 'gele hesjes' in Parijs

De politie zette ook opnieuw traangas in tegen de betogers.
AFP De politie zette ook opnieuw traangas in tegen de betogers.
Voor het dertiende weekend op rij zijn in diverse Franse steden manifestanten van de "gele hesjes" op straat gekomen om te protesteren tegen het sociaal beleid van de regering. In Parijs verliep de manifestatie rumoerig en raakte een betoger gewond. Zijn hand werd afgerukt, vermoedelijk nadat hij geraakt werd door een flitsgranaat van de politie.

Vandaag zijn er over heel Frankrijk in totaal 51.400 “gele hesjes” op straat gekomen. In Parijs manifesteerden zo’n 4.000 mensen. Dat meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat zijn er minder dan vorig weekend toen volgens de Franse politie zo'n 58.000 “gele hesjes” de straat opkwamen in het land. De organisatoren telden zelf 116.000 manifestanten. 

Aan de Champs-Elysées verliep het protest niet zonder incidenten. De politie moest tussenbeide komen en daarbij werd de hand van een demonstrant afgerukt. Een Franse tv-zender toonde beelden van de gewonde man, die afgevoerd werd door de brandweer. Er is nog geen officiële oorzaak van het incident, maar volgens een getuige zou het slachtoffer geraakt zijn door een flitsgranaat, afgevuurd door de politie.

Verder waren er nog manifestaties in onder meer Bordeaux en Toulouse.  In Lyon kwam het tot confrontaties tussen de politie en de manifestanten. De politie pakte 22 betogers op. Later komen nog betogers op straat in onder meer Rijsel, Nantes, Rennes en Brest.

Het was het dertiende weekend op rij dat “gele hesjes” op straat kwamen om te protesteren tegen het sociaal beleid van de regering.

AFP
AP
AP
AFP
AFP
AFP
AFP
AP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AP
AP
AFP
EPA
EPA24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hubert Wouters

  De politie moet nog veel harder optreden tegen deze schurken.

 • Hunter Gonzo

  Ik zie enkel mensen die protesteren op de enige manier waarop ze uiteindelijk gehoord zullen worden. Vriendelijk en braaf zijn werkt niet.. zie alle betogingen ooit.. ik zie enkel blauwe terroristen die de mensen boycotten tijdens hun broodnodige betogingen..

 • Leo Marien

  Als je de beelden ziet heb ik zelfs geen zin meer om het artikel te lezen. Voor mijn part mogen de ordediensten nog veel harder optreden. De Westerse wereld is veel te tolerant voor dit soort van vandalisme. In China of Rusland zou men dit net iets anders aanpakken. Niet dat ik voor zo'n politiek ben maar vernielen staat gewoon niet in mijn woordenboek. Van andermans goed blijf je af, zo simpel is het.

 • Louis D'hondt

  Ik heb ze per toeval en zeker ongewild ,bezig gezien in Parijs. Ze zijn enkel uit om te vernielen, kijk maar naar de beelden, die spreken voor zich.

 • Mathieu Peeters

  Gino, ik zou zeggen schoenmaker blijf bij je leest en schrijf geen zever waar je blijkbaar niets van weet. Ik ga hir niet in details treden maar als ze die gewoon op straat laten liggen tot die uitgewerkt zijn gebeurd er niets. Neem ze niet ter hand want dan gebeuren ongelukken indien ze juist geworden zijn.Dus die bepaalde persoon met zijn hand af : eigen schuld dikke bult.