Hamas veroordeelt zes Gazanen ter dood wegens collaboratie Israël

Hamas is meedogenloos voor wie collaboreert met Israël: het lijk van een vermeende collaborateur is met een touw aan een motor bevestigd en wordt rondgereden door Gaza-stad. (foto uit 2012)
REUTERS Hamas is meedogenloos voor wie collaboreert met Israël: het lijk van een vermeende collaborateur is met een touw aan een motor bevestigd en wordt rondgereden door Gaza-stad. (foto uit 2012)
Een rechtbank van de militante Hamasbeweging heeft zes Palestijnse mannen ter dood veroordeeld vanwege collaboratie met Israël. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in de Gazastrook wil niet zeggen hoe de mannen van 29 tot 55 jaar oud hebben samengewerkt met de Israëliërs. De Gazastrook staat sinds 2007 onder controle van Hamas.

Het geweld tussen Israël en Hamas laaide vorige maand op na een mislukte Israëlische undercoveractie in de Gazastrook. Militante Palestijnen vuurden vanuit het Palestijnse kustgebied honderden raketten af op Israël. Dat leidde tot luchtaanvallen op doelen in de Gazastrook.

Het is onduidelijk of de zes terdoodveroordeelden de Israëliërs hebben geholpen bij de undercoveroperatie. De autoriteiten in het Palestijnse gebied hebben daar geen mededelingen over gedaan.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Goris

  Typische cultuur. Moeten we respecteren. Dankzij Marrakech straks ook bij ons.

 • Marleen Nachtergaele

  Schande wat mensen mekaar aandoen !

 • DIRK VANGOSSUM

  Je herkent een volk zijn ontwikkeling op de wijze hoe ze iemand straffen en waarom.

 • Elvire Jacobs

  Zeker dat het al een lijk is? Dit zijn voorhistorische toestanden, schande.