Hamas bereid tot staakt-het-vuren als Israël dat ook doet

AFP
Ook Hamas is bereid over te gaan tot een staakt-het-vuren als Israël stopt met aanvallen. Dat heeft een woordvoerder van de islamitische politieke beweging, die de Gazastrook controleert, vandaag gezegd.

Het kan weer rustig worden in de Gazastrook als Israël stopt met de agressie, zegt Hamas. "We streven niet naar een escalatie van het geweld. De Palestijnen doen niets anders dan hun volk te beschermen. De bal ligt nu in het kamp van Israël", meent de Hamas-woordvoerder.
 
Netanyahu
De Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, zei eerder dat Israël bereid is om de aanvallen op de gewapende Palestijnse groepen in Gaza te stoppen als ook zij de wapens neerleggen. "Als zij stoppen met schieten, stoppen wij met schieten", zegt Barak.
 
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu gooide zondag echter olie op het vuur door ermee te dreigen nog harder toe te slaan in de Gazastrook als de gewapende Palestijnse groeperingen hun aanvallen tegen Israël voortzetten. "Als de criminele aanvallen tegen de Israëlische militairen of burgers doorgaan, zal de reactie van Israël veel harder zijn", aldus Netanyahu. (afp/dea)

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS