Hallucinante beelden: zeker 31 doden bij vliegtuigcrash in Taiwan

Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen toen een passagiersvliegtuig, met 58 mensen aan boord, neerstortte in een rivier in Taiwan. Vijftien mensen overleefden de crash. Een dashcam bracht de crash van het TransAsiatoestel in beeld.

Het toestel van TransAsia Airways zou volgens het Taiwanese persbureau CNA kort na het opstijgen een brug hebben geraakt en zo in de Keelungrivier zijn terechtgekomen.

Er waren 53 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord, onder wie 31 Chinese toeristen. Het vliegtuig had moeten landen in Kinmen Island.

Over de oorzaak van de crash is weinig bekend, behalve dat het laatste radiocontact bestond uit een noodsignaal. De piloot meldde problemen met de brandstoftoevoer naar een van de twee propellors. Het vliegtuig was een nieuw toestel van het type ATR 72-600. Het is nog geen jaar geleden in gebruik genomen.

TransAsia heeft twintig toestellen, die vooral worden ingezet op binnenlandse vluchten naar kleinere eilanden. Vorig jaar juli kwamen al 48 mensen om met een vlucht van TransAsia, toen de piloot tijdens een tropische storm zijn toestel midden in een dorp op het eiland Penghu aan de grond zette.  Dat was enkele dagen nadat de MH17 van Malaysia Airlines boven Oekraïne werd neergeschoten. Vorige maand crashte een toestel van AirAsia, een andere Aziatische luchtvaartmaatschappij, in zee bij Indonesië.

AFP
REUTERS

Gezonken

Op YouTube is een video opgedoken van het vliegtuig dat de controle verliest en bij het overvliegen van een brug een auto en het wegdek raakt, waarna het buiten beeld verdwijnt en in de Keelung-rivier neerstort.

Op televisiebeelden is te zien dat het toestel deels is gezonken. Reddingswerkers in opblaasbare boten omringen het vliegtuig. Naar achttien vermisten wordt nog gezocht. De inzittenden van een taxi, die op de snelweg reed en geraakt werd door de vleugel, hebben het ongeluk ook overleefd.