Haatprediker op Europese tournee mag Ierland niet binnen

Haatprediker Steven Anderson en zijn vrouw
instagram Haatprediker Steven Anderson en zijn vrouw
Een controversiële Amerikaanse priester die openlijk antisemitische en homofobe uitspraken doet, mag Ierland niet binnen. Daarmee is hij de eerste persoon in twintig jaar tijd die de toegang tot het land ontzegd wordt. 

Op de website van Steven Anderson stond aangekondigd dat hij in Dublin zou spreken op 26 mei. Maar veel Ieren vonden dat de haatprediker niet welkom was in hun land en stelden als reactie een online petitie op. Ongeveer 14.000 mensen deelden die mening.

 De Ierse minister van Justitie heeft gisteren een ongewenstverklaring ingediend om te vermijden dat Anderson naar het land komt. Het is de eerste keer sinds de invoering van de ongewenstverklaring in 1999 dat een minister er gebruik van maakt. 

Steven Anderson heeft extreme opvattingen over de LGBTQ-gemeenschap. Zo vindt hij dat “alle homo’s geëxcuteerd moeten worden”. En na de aanslag op een homoclub in Florida, die aan 49 mensen het leven kostte, maakte hij de slachtoffers uit voor pedofielen en betreurde hij het dat er niet meer slachtoffers vielen. Voor de dader had hij niets dan lof. Daarnaast is hij ook een fervente Holocaust-ontkenner en heeft hij zich al meermaals antisemitische uitspraken gedaan. Anderson, die bezig is aan een Europese tour, mocht eerder ook al niet binnen in Nederland.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.