Haar wagen was verdwenen. Toen de auto plots weer opdook, vond ze daarin geld en deze brief

Erin Hatzi toont de merkwaardige brief.
Videostill Erin Hatzi toont de merkwaardige brief.
De wagen die op haar oprit stond in de Amerikaanse stad Portland (Oregon), was plots verdwenen. Voor een geschrokken Erin Hatzi was het een ordinaire diefstal maar uiteindelijk bleek het veel meer dan dat.

Erin Hatzi geloofde haar ogen niet toen haar rode Subari niet meer op haar oprit stond. Ze verwittigde de politie. In de hoop de dief snel op te sporen, plaatste ze op 25 oktober beelden van de bewakingscamera op Facebook. Daarop was te zien hoe een vrouw met het voertuig aan de haal ging.

Maar het zou niet lang duren vooraleer Hatzi antwoorden ging krijgen die de merkwaardige diefstal ontrafelden. Haar rode Subaru kwam op bijzondere wijze weer boven water.

De volgdende ochtend stond het voertuig immers weer voor haar deur met enkele extraatjes. Er lag geld en een excuusbriefje in.

De briefschrijfster bleek dezelfde rode auto te hebben en in de buurt te wonen. Zij had aan een vriendin gevraagd om de wagen op te pikken maar die vrouw had zich van auto vergist. Merkwaardig genoeg pasten de sleutels en kreeg ze hem makkelijk aan de praat. De briefschrijfster excuseerde zich uitvoerig voor het misverstand en liet 30 dollar (ongeveer 28 euro) achter voor de benzinekosten.

Na het bestuderen van de beelden van de bewakingscamera bleek het verhaal van de vrouw inderdaad te kloppen, bevestigde de politie van Portland. Ze was helemaal niet gehaast en gedroeg zich niet als een gewone autodief.

Wie rijdt met een oude Subaru Impreza kan dus maar beter uitkijken want de autosleutels van dergelijke oudere modellen blijken onderling inwisselbaar. Dit keer liep het gelukkig goed af.

Erin Hatzi - Note says: "Hello, So sorry I stole your car.... | Facebook