Haar drieling was vredig aan het slapen. Maar dan stelde Sarah vast dat twee baby'tjes niet meer ademden

Sarah Owen met haar drieling.
Facebook Sarah Owen met haar drieling.
Toen Sarah Owen (29) gisteren nog eens wilde checken of alles goed was met haar slapende drieling van vijf maanden oud, deed ze een verschrikkelijke ontdekking. Twee broertjes waren gestopt met ademhalen, wellicht door een CO-vergiftiging.

Na haar schokkende vaststelling belde de Britse Sarah uit Wales onmiddellijk naar de alarmcentrale. De hulpdiensten kwamen in allerijl ter plaatse en voerden de jongetjes naar het ziekenhuis in Bridgend maar ze konden niets meer voor hen doen. Kleine Noah en Charlie werden in het hospitaal doodverklaard. Het derde jongetje, Ethan, zou wel in goede gezondheid verkeren.

Het is een vreselijke tragedie voor de alleenstaande moeder die nog maar pas in het huis woonde en weldra zou gaan verhuizen. De baby's werden in april geboren en ze was er dol op. Na amper vijf maanden heeft ze twee kindjes tegelijk verloren.

Een buurvrouw zag hoe hulpverleners de twee baby's naar buiten brachten. "Het was een verschrikkelijk gezicht. De jongetjes zagen al helemaal grijs", aldus Anne Way.

Afgelopen vrijdag was de moeder nog met de drieling naar het ziekenhuis geweest voor een check-up en ze stelden het wel.

Volgens de politie zijn er geen verdachte omstandigheden en wordt hun overlijden als een tragisch ongeval beschouwd.

Twee van de drie baby's kwamen om het leven.
GoFundMe Twee van de drie baby's kwamen om het leven.21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MYRTHE PASS

  Hopelijk kunnen ze volledig uitsluiten dat er geen verdachte omstandigheden zijn. Wel bizar dat één kind van de drie het wel overleefd en in goede gezondheid verkeert. Als de co-vergiftiging voor twee jongetjes tot de dood leidt, kan het eigenlijk niet anders dat het derde jongetje zware hersenschade heeft opgelopen. Spijtig voor het jongetje dat nu nooit kan spelen met zijn drielingbroertjes.

 • Melanie Van den broeck

  Dat kom je toch nooit te boven heel haar leven lang ziet ze dat ene gezichtje lijkend op haar twee andere schatjes zo erg . Foto zo knap pijnlijke herinnering voor de mama en ook mooie herinnering natuurlijk . Sterkte aan de mama en rust zacht twee kleintjes

 • Tom Douwen

  Zeer spijtig en zoals hieronder reeds door iemand aangehaald. Een CO2 melder had dit waarschijnlijk voorkomen. Jammer genoeg denkt men vaak dat het bij hen niet zal gebeuren. CO2 is een stille doder dus voor je het merkt kan het al te laat zijn.

 • jintha

  heel veel sterkte

 • Clement Asselman

  Alleenstaande moeder met 3 kinderen? Indrukwekkend!