Haalt Michelle Obama uit naar Trump? "Je tweet gewoon niet zomaar wat er in je opkomt"

"Je tweet gewoon niet zomaar wat er in je opkomt." Michelle Obama sprak duidelijke taal op een evenement van de Obama Foundation. "Ik heb het niet over een bepaalde persoon", voegde ze er nog snel aan toe. Maar toch interpreteerden velen haar uitspraken als een sneer aan het adres van president Donald Trump.
Michel Obama.
REUTERS Michel Obama.

De ex-first lady waarschuwde jongeren over de gevaren van sociale media op een evenement van de Obama Foundation. "Je tweet niet elke gedachte. De meeste eerste gedachtes zijn vaak niet voor publicatie vatbaar", aldus Michelle. 

"Als je first lady of president bent, dan heb je veel macht. Dat impliceert dat je je ervan bewust bent dat ieder woord dat je uitbrengt gevolgen heeft." Een sneer naar Donald Trump die erom bekendstaat vaak emotioneel te tweeten? "Ik praat niet over een welbepaalde persoon", voegde Michelle nog toe, maar al snel was Twitter het erover eens: dit is wel degelijk een uithaal aan het adres van de president. 

Michelle ging nog door en gaf mee dat je "juist moet spellen en goede grammatica moet gebruiken" wanneer je op sociale media post. 

Tot slot had ze ook nog een boodschap voor de vrouwelijke stemmers in haar land. Het is volgens haar veelzeggend dat veel vrouwelijke stemmers Trump een betere vertegenwoordiger vinden. "Wie als vrouw niet voor Hillary Clinton koos, stemde tegen haar eigen belangen."
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • tom doumer

  zij wordt de volgende presidente, mijn stem krijgt ze zeker.

 • James Willebroek

  Obama Foundation is dat zoals Clinton Foundation waar ze geld van in hun eigen zak steken? Waarom blijven wij hier maar anti Trump propaganda krijgen? Alle dagen lees ik overal artikels tegen Trump of over hoe goed iemand hem heeft geboycot.

 • Jean West

  Ze kunnen het niet laten de Obama’s. Je zelfs al geen selfie meer nemen met Obama, belachelijk.

 • D W

  Obama die de USA nog véél dieper de schuldenput in heeft geduwd....

 • Geert Matthys

  Huil maar lekker op je vetbetaalde speeches. Geschiedschrijving zal niet mals zijn voor Obama