Haaien bijten 3 slachtoffers in 24 uur aan zelfde strand in Florida

Archieffoto. Een haai springt op, net achter een surfer aan New Smyrna Beach in Florida.
REPORTERS / Barcroft Archieffoto. Een haai springt op, net achter een surfer aan New Smyrna Beach in Florida.
New Smyrna Beach aan de oostkust van Florida staat bekend als ‘s werelds hoofdstad van haaienaanvallen. Die twijfelachtige reputatie werd dit weekend kracht bijgezet. Twee surfers en een derde slachtoffer werden er in amper 24 uur door een haai gebeten.

Zaterdag beet een haai in de linkerhand en -pols van de 20-jarige surfer Emily Comfort. Ze moest voor verzorging naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Daytona Beach.

Amper een half uur later was de rechtervoet van surfer Riley Petrovich (21) aan de beurt. Het slachtoffer wou niet naar het hospitaal worden overgebracht.

Nog geen 24 uur later stond de 51-jarige Peter Bourbeau tot aan zijn knieën in het water, toen ook zijn rechtervoet gebeten werd door een haai. De roofvis was volgens Bourbeau 1m20 lang. Hij beweerde dat hij de haai een trap gaf met zijn linkervoet en dat die daarop wegzwom.

Voorbij de pier van New Smyrna Beach zwemt er in het water heel wat voedsel rond waarop haaien de achtervolging inzetten, zegt Gavin Naylor van het Florida Museum of National History. Hij voegt eraan toe dat op die plek ook de beste golven voor surfers te vinden zijn. “Wie graag surft en meer bepaald op die plaats, heeft veel kans om tot op drie meter van een haai te naderen”, schreef Naylor in een mail aan CNN. “Surfers wéten dat. Ze melden geregeld dat ze haaien in dat gebied hebben gespot.” Redelijk grote haaien verrassen soms omdat ze zich tot in het ondiepe water wagen.

Het strand van New Smyrna is een populaire surfspot.
Het strand van New Smyrna is een populaire surfspot.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  De haaien leven daar surfers niet en als er daar veel aanvallen zijn weet je dat er iets kan gebeuren en neem je het risico of niet!

 • Tony Van Hemelrijck

  En dan... lijkt mij logisch... het is die dieren hun thuishaven... als je in de wildernis rondloopt, loop je ook risico...

 • Jos Plessers

  De haaien zitten in hun habitat,de surfers zijn in feite bezoek.

 • Eva Munet

  CNN mag voor mijn part zeggen dat de hemel blauw is, ik zal toch even voor mezelf gaan kijken in het geval ze liegen.