Haai neemt hap uit surfboard: “Ik was bijna mijn tenen kwijt”

Max met zijn beschadigde surfboard
Max Keliikipi Max met zijn beschadigde surfboard
Max Keliikipi is een jongen van de zee. Hij neemt elke gelegenheid te baat om te gaan surfen. Zondag was zo’n dag in Makaha Beach in Hawaï. De golven waren geweldig, maar een haai had het op stoere Max en zijn board gemunt.

Zondagavond nam de 16-jarige jongen zijn board en peddelde de zee in, wat hij deze zomer trouwens quasi elke dag deed. Maar dan zag hij iets uit het water steken. Hij dacht eerst dat het om een zeeschildpad ging, maar het bleek een haai te zijn, die merkelijk groter was dan zijn plank.

Dus haalde hij bliksemsnel zijn benen uit het water en ging op zijn surfboard zitten. Maar het roofdier kwam toch meteen recht op hem af, wierp de jongen van zijn plank en beet een groot stuk uit het board.

“Het was echt een enorm stuk , quasi zo groot als mijn hoofd”, zei Max aan CNN. “Indien mijn voeten zich een beetje verder hadden bevonden, dan zou ik nu geen tenen meer hebben.”

“Het was vechten of vluchten”

Max begon daarop razendsnel naar het strand te peddelen. “Het was vechten of vluchten. Ik koos ervoor om te vluchten”, aldus de tiener.

De jongen kon behouden het strand bereiken. Volgens strandredders ging het om een tijgerhaai. Max claimde zo’n 10 tot 20 surfers te kennen die al door een haai zijn aangevallen. “Het komt misschien niet heel vaak voor, maar zo uitzonderlijk is het nu ook weer niet”, zei de Amerikaan nuchter.

Max is dan ook van plan om te blijven surfen. Al wil hij zich in het vervolg wel laten omringen door andere surfers die het gebied goed kennen.

“En zeker niet panikeren”, aldus Max. “Het is de paniek die mensen in de problemen brengt.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Joos

    Haai had blijkbaar perfect gebit.

  • stefan crama

    Morgend en avond ga je niet surfen of zwemmen.