Haagse Binnenhof terug vrijgegeven na klein incident: verdachte opgepakt

ANP
Het Binnenhof in Den Haag, het politieke centrum van Nederland, werd deze middag afgesloten door de politie. Er is rond 13.30 uur een man opgepakt die zich verdacht gedroeg, zo meldde de politie van Den Haag op Twitter. Een uurtje later vertrok de politie en werd het Binnenhof weer vrijgegeven. 

Politie en marechaussee sloten het Binnenhof, waar op dat moment de ministerraad vergaderde, rond 13.30 uur af. Zij pakte er een man op omdat hij zich verdacht gedroeg. De man liet een rugzak achter, die door spoedig gearriveerde explosievenexperts werd onderzocht. De tas bevatte onder andere een waterflesje, schoenen en papieren maar geen explosieven. Een agent ter plaatse vertelde dat de verdachte wel met een aanslag dreigde.

Vergadering van de ministerraad

In het Binnenhof bevinden zich onder meer het Nederlandse parlement en de werkkamer van de eerste minister. Op het moment van de gedeeltelijke ontruiming vond er, zoals elke vrijdag, een vergadering plaats van de ministerraad. Via de geluidsinstallatie van het Tweede Kamergebouw klonk de boodschap dat iedereen weg moest blijven bij de ramen.

De politie doet verder onderzoek naar het incident. De aangehouden man zou dreigende taal gebruikt hebben, zo schreef de politie van Den Haag op Twitter. 

ANP
ANPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.