Gusmao bezoekt Ramos-Horta in ziekenhuis

UNKNOWN

Premier Xanana Gusmao van Oost-Timor heeft een bezoek gebracht aan president José Ramos-Horta, die in een ziekenhuis in het Australische Darwin herstelt van de verwondingen die hij opliep toen afvallige militairen vorige maand het vuur op hem openden.

Arrestaties
Gusmao bleef ongeveer twee uur bij Ramos-Horta. Hij zei de president op de hoogte te hebben gebracht van de pogingen de ex-militairen te arresteren die verantwoordelijk zijn voor de aanslag op hem. Een verdachte is al aangehouden en tegen zeventien andere zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd. Gusmao zei te hopen dat de zaak deze week kan worden afgerond.

Goed herstel
Ramos-Horta raakte levensgevaarlijk gewond toen hij bij zijn huis werd beschoten. Gusmao werd op dezelfde dag ook doelwit van een aanslag, maar bleef ongedeerd. Nadat hij naar Darwin was overgebracht werd Ramos-Horta vijf keer geopereerd. Volgens ziekenhuisdirecteur Len Notaras verbetert zijn toestand met de dag. Hij loopt rond en herstelt goed, al is hij nog wel zwak, zei Notaras. (novum/gb)