Gucci door het stof voor ‘blackface-sweater’

De gewraakte trui van Cucci, compleet met rode mond.
Gucci De gewraakte trui van Cucci, compleet met rode mond.
Gucci is diep door het stof gegaan voor het ontwerp van een damestrui, die volgens critici veel lijkt op de racistische blackface-karikatuur. Het Italiaanse modemerk heeft zijn excuses aangeboden en de trui uit de handel gehaald.

In de hals van de wollen trui, die tot halverwege het gezicht loopt zit een mondopening met een rode rand, waarmee de illusie van roodgeverfde lippen werd gegeven. De trui had een eerbetoon moeten zijn aan klassieke ski-bivakmutsen, maar veel klanten overlaadden de modemisser met een golf van kritiek.

"Wij beschouwen diversiteit als een fundamentele waarde die volledig in stand moet worden gehouden en gerespecteerd, en die bij elke beslissing die we nemen voorop moet staan. Wij zetten ons volledig in om de diversiteit binnen onze organisatie te vergroten en dit incident te gebruiken als een krachtig leermoment voor het Gucci-team", liet het modebedrijf weten in een verklaring.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerd Peeters

  Die politieke correctheid begint de spuigaten uit te lopen. Sommige bevolkingsgroepen hebben wel erg lange tenen. Trouwens de trui trekt op niks.

 • Eric De landtsheer

  De diversiteitszever blijft duren.

 • sylvain vlerick

  of hoe belachelijk de wereld geworden is ! dit loopt niet goed af , zeker weten !

 • thierry Van Steenbergen

  Zijn we niet een beetje aan het overdrijven mensen....... ik durf al bijna geen zwarte handschoenen meer aan te doen......