Gsm-signaal van Trumps ex-advocaat bewijst mogelijk dat hij Russische vertegenwoordigers ontmoette in Praag

Michael Cohen.
AP Michael Cohen.
Michael Cohen, de vroegere advocaat van Trump die eerder deze maand veroordeeld werd tot een celstraf, zou zich aan het einde van de zomer van 2016 in Praag hebben bevonden, voor een mogelijke ontmoeting met Russische vertegenwoordigers. Zijn gsm-signaal werd daar namelijk opgevangen, berichten verschillende Amerikaanse media. De ex-advocaat ontkende echter meteen.

Cohen werd eerder deze maand veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, na beschuldigingen van valse verklaringen, financieel gesjoemel en illegale campagnefinanciering. Cohen had zijn medewerking aan het gerecht en aan speciaal aanklager Robert Mueller, belast met het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, aangeboden in ruil voor een strafvermindering.

Verschillende bronnen zeggen nu aan de uitgever van Miami Herald dat eind augustus of begin september 2016 het gsm-signaal van Cohen in Praag werd getraceerd. In die periode zou een inlichtingendienst uit Oost-Europa ook een telefonische conversatie hebben opgevangen van Russen waarin de aanwezigheid van Cohen wordt bevestigd.

“Nooit geweest”

Maar de voormalige advocaat sprak de mediaberichten meteen tegen via Twitter. "Ik hoor dat Praag en de Tsjechische Republiek mooi zijn in de zomer. Ik zou het niet weten want ik ben er nooit geweest", zegt hij, "#Mueller weet alles!".

De woordvoerder van de openbaar aanklager wilde geen commentaar kwijt op de nieuwe mediaberichten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.