Gsm-gooier mist Trump op NRA-meeting

AFP
Donald Trump kreeg een gsm naar het hoofd geslingerd toen hij in Indiana het podium betrad om er voor de NRA te speechen. De werper miste doel. Trump kondigde aan dat de VS het VN-wapenhandelsverdrag zal verwerpen dat zijn voorganger Barack Obama heeft getekend. 

Iemand uit het publiek smeet een mobiel telefoontoestel naar de Amerikaanse president toen die naar het podium liep voor zijn speech op een NRA-bijeenkomst in Indiana. Trump leek de vliegende gsm wel op te merken maar was duidelijk niet onder de indruk. Hij deed gewoon verder. Volgens Bradley Brewer, die een filmpje op Twitter postte, werd de werper door de security gevat en afgevoerd.

Het incident doet terugdenken aan het moment waarop de toenmalige president George W. Bush in 2008 wegdook voor een schoen die zijn richting uitkwam tijdens een persconferentie in Irak. Zo’n sterke reflex had Trump niet nodig. De gsm belandde redelijk ver van het target.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Edmond Dantès

  Waarom een perfect werkende GSM gooien? Misschien enkel een goedbedoelde geste, een extra exemplaar om te kunnen twitteren met 2 toestellen tegelijkertijd.

 • Bernd Vaes

  De gsm belandde redelijk ver van het target, schrijft de krant. Ja goed, maar nu stellen zich voor een Vlaming twee vragen: Wie is “target” en werd de president zelf geraakt?

 • Jurgen Latet

  Olie prijzen zaken, hier gaan ze om hoog, belastingen niets anders.

 • Chris Deckers

  Toch vreemd hoe -ook in deze kwestie weer- de media er in slagen om Obama positief en Trump negatief naar voor te brengen terwijl uitgerekend dit een duidelijk bewijs van Obama's onbekwaamheid is geweest: een verdrag ondertekenen maar nooit ratificeren zodat er in de praktijk niks verandert. Ook dit nietszeggende verdrag was 1 van de "changes" van Obama.

 • Frank Slaets

  Die kerel krijgt, terecht, paar jaar .