Gsm-gebruik wordt deelnemer stierenloop fataal

In enkele Spaanse steden zijn de beruchte stierenlopen een traditie, zo ook hier in Meliana nabij Valencia.
AFP In enkele Spaanse steden zijn de beruchte stierenlopen een traditie, zo ook hier in Meliana nabij Valencia.
Over de gevaren van gsm-gebruik is al veel gezegd en geschreven. Een 32-jarige Spanjaard heeft nu ook aan den lijve ondervonden dat je best je gsm uitschakelt bij een stierenloop. De man was met zijn gsm een stierenloop in Villaseca de la Sagra, zowat 60 kilometer ten zuiden van Madrid, aan het filmen toen hij doorboord werd door de hoorns van een stier. Hij stierf aan zijn verwondingen.

Volgens vrienden van het slachtoffer zou de man ondanks waarschuwingen blijven filmen zijn en heeft hij zo de stier niet opgemerkt. De stier raakte de man in de hals en in de heup en slingerde hem nadien de lucht in.

"We zeggen de mensen altijd dat ze moeten opletten en dat de stieren heel gevaarlijk zijn. Maar er zijn altijd deelnemers die denken: 'mij zal toch niks gebeuren'", zegt burgemeester Jesús Hijosa.

Dierenrechtenorganisaties protesteren ook dit jaar tegen de traditionele stierenlopen in Spanje. Ondanks het protest lokken de stratenlopen jaarlijks duizenden deelnemers. De beroemdste stierenlopen vinden traditiegetrouw begin juli plaats in Pamplona.