Gruwelijke vondst in Rusland: zes kinderlijkjes en lijk zwangere moeder

Archiefbeeld.
THINKSTOCK Archiefbeeld.
In een huis in de Russische stad Nizjni Novgorod hebben agenten een lugubere vondst gedaan. Ze ontdekten de stoffelijke resten van zes kinderen en hun moeder, die vijf maanden zwanger was. Ze zijn waarschijnlijk in stukken gehakt met een bijl. De 52-jarige vader is spoorloos. Dat meldden de plaatselijke autoriteiten vandaag.

In de stad Nizjni Novgorod, zowat 400 km ten oosten van Moskou, hadden medewerksters van een peutertuin de politie ervan verwittigd dat zij de kinderen sinds 25 juli niet meer hadden gezien. Agenten gingen een kijkje nemen in de gezinswoning en deden na het forceren van een raam een gruwelijke ontdekking.

De lichamen bleken zwaar te zijn verminkt, vermoedelijk met een bijl. Volgens Russische media was de zwangere moeder op 26 juli naar buren gerend. Ze schreeuwde dat haar man haar en haar kinderen had aangevallen, maar de buren deden niets. Buren zeggen de 52-jarige pater familias onlangs wel nog te hebben gezien. Hij wordt opgespoord.

In de regio Vladimir, een paar honderd kilometer naar het westen, vond de politie het lichaam van een vrouw. Ook zij was in stukken gehakt. Mogelijk gaat het om de moeder van de verdachte.