Gruwelijke rituelen bij sekte: politie vindt massagraf met 6 kinderen in Panama

Eén van de gewonden wordt naar het ziekenhuis gebracht in Panama.
AFP Eén van de gewonden wordt naar het ziekenhuis gebracht in Panama.
In Panama zijn dinsdag in een massagraf de lichamen van zes kinderen en een zwangere vrouw gevonden. Die zouden gedood zijn tijdens een religieus ritueel in de jungle. Tien leden van een sekte werden gearresteerd in het onderzoek naar de feiten, aldus de autoriteiten.

Volgens minister van Veiligheid Rolando Mirones konden de veiligheidsdiensten vijftien anderen bevrijden, die door de sekte werden gevangen gehouden en in gevaar waren. Ze zouden zijn vastgebonden en geslagen met houten knuppels en bijbels, en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De Panamese politie kwam het graf op het spoor toen drie mensen gewond raakten bij de sekte en opgenomen werden in het ziekenhuis. Die drie mensen vertelden dat er in het complex van de sekte nog meer mensen werden mishandeld en vastgehouden.

Daarop ging de politie ter plaatse en werden vijftien gewonden aangetroffen. Ook vond de politie een dag later het graf met de zes overleden kinderen en de vrouw. Volgens lokale autoriteiten waren de slachtoffers geïndoctrineerd door een sekte. Die sekte zou doen aan het uitdrijven van de duivel via gewelddadige exorcismerituelen. 

De politie arresteerde acht mannen, een vrouw en een minderjarige, die volgens Mirones tot een religieuze sekte behoren. De leden van de sekte, die volgens de media “Het Nieuwe Licht van God” heet, werden aangehouden in het afgelegen gebied Ngöbe-Buglé.

Afgelegen gebied

Het gebied in Panama waar de sekte zich ophield, bevindt zich in een extreem afgelegen gebied. Er moesten helikopters worden ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te brengen voor behandeling. Onder de slachtoffers zijn onder andere twee zwangere vrouwen en meerdere kinderen.