Gruwelijk: kinderlijkjes opeengestapeld in truck na dodelijke luchtaanval op school

Kinderlijkjes liggen opeengestapeld in een vrachtwagen. Zestien kinderen kwamen om het leven bij de luchtaanval.
AFP Kinderlijkjes liggen opeengestapeld in een vrachtwagen. Zestien kinderen kwamen om het leven bij de luchtaanval.
Gruwelijke foto's uit Syrië gaan de wereld rond nadat gisteren zestien kinderen om het leven kwamen bij een dodelijke luchtaanval. "Ze zaten op school wanneer de eerste aanval plaatsvond. Uit schrik vluchtten ze naar een dichtbij gelegen grot. De tweede aanval raakte de grot vol." De volledige klas kinderen kwam om het leven.

Het hoofd van de hulporganisatie Witte Helmen in Idlib meldt dat de kinderen op school zaten wanneer de eerste luchtaanval plaatsvond. "Ze hadden schrik en zijn weggevlucht naar een dichtbij gelegen grot". "De tweede aanval raakte de grot rechtstreeks, en doodde alle kinderen die erin zaten, en ook een man en een vrouw."

Russisch vliegtuig? 

Volgens de Witte Helmen werden de aanvallen "waarschijnlijk door een Russisch vliegtuig" uitgevoerd. Het Mensenrechtenobservatorium is er naar eigen zeggen niet in geslaagd het toestel te identificeren. 

AFP
AFP

Idlib wordt grotendeels gecontroleerd door de aan al-Qaida gelinkte Hayat Tahrir al-Sham-groep. In de afgelopen weken was de provincie het doelwit luchtaanvallen door de Syrische overheid en door Rusland.

Gisteren kwamen ook al minstens negen burgers, onder wie vier kinderen, om het leven in Idlib bij een luchtaanval op een vluchtelingenkamp, aldus het Mensenrechtenobservatorium. 

AFP

Vandaag (donderdag) zijn opnieuw 19 burgers zijn omgekomen bij luchtaanvallen op twee plaatsen in Oost-Ghouta. Het ging om een aanval op de voorsteden Zamalka en Arbin die in handen zijn van het islamistische Al-Rahman Legioen, dat wordt gelinkt aan het Vrije Syrische Leger (FSA). Volgens de SOHR werden de raids uitgevoerd door Syrische gevechtstoestellen met de steun van de Russische luchtmacht. De Syrische troepen hebben intussen 80 procent van de enclave heroverd.

De hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (MSF) verklaarde dat de humanitaire situatie in Oost-Ghouta dagelijks slechter wordt. De mensen hebben praktisch geen medische verzorging meer. Het opgeslagen medisch materiaal bevindt zich in gebied dat door de Syrische regering gecontroleerd wordt.
32 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jan janssens

  Wel een gegeven dat de burgers daar nog steeds internet hebben, die installaties zijn beter dan hier. Ik geloof nooit dat een gewone arme burger daar internet kan permitteren. Dus van wie komt dan die berichtgevingen en foto's via twitter accounts ?

 • Gerry Cle

  Mijn maag keert om als ik lees hoe sommigen deze moordpartij goedpraten en zelfs noodzakelijk vinden.

 • WILLY ZACHEL

  En wat doet Europa ....niets ?

 • Geert Van de Moortele

  Oorlog zonder ONSCHULDIGE slachtoffers en materiële schade ? Stel dat dit kon dan was het OVERAL oorlog.

 • Pedro Gonzalez

  Het is het enige wat me vandaag, en misschien de volgende dagen, zal bezighouden, terwijl men het hier over onzin heeft als de truitjes van de spelers van het WK , Froome of Sarkozy. Ik heb ook kleikinderen van die leeftijd ongeveer, begrijpt u?