Grumpy Cat krijgt eigen stripboek

Dynamite
De rijkste kat ter wereld, internetlegende Grumpy Cat, steelt binnenkort de show in haar eigen stripboek. De driedelige stripserie verschijnt dit najaar. De altijd kwaad kijkende kat werd wereldberoemd door een foto op de sociale nieuwswebsite 'Reddit'. Sindsdien haalt ze aan de lopende band fotoshoots en zelfs filmrollen binnen.

Het bedrijf Grumpy Cat en de Amerikaanse stripboekenuitgever Dynamite hebben de handen in elkaar geslagen voor een serie stripboeken over de norse kat. Deze zomer komen er al dagelijks online strips met de kat en haar broer als hoofdrollen. De bedoeling is om de strips uiteindelijk te bundelen in een hardcover stripboek.

Dwerggroei
Grumpy Cat, de bijnaam van een vrouwtjeskat met de naam Tardar Sauce, werd in 2012 wereldberoemd door een foto die haar baasje postte op Reddit. Omdat de kat aan dwerggroei lijdt, lijkt het alsof ze altijd kwaad is. De foto werd meteen een hit. De beeltenis van de kat is sindsdien te vinden op allerlei spullen, van mokken tot shirts en in 2013 zelfs op de voorpagina van The Wall Street Journal. Vorig jaar schitterde Grumpy Cat als hoofdpersoon in de kerstfilm Grumpy Cat's Worst Christmas Ever.

De foto op Reddit die de 'carrière' van Grumpy Cat startte.
Reddit De foto op Reddit die de 'carrière' van Grumpy Cat startte.
Dynamite
PinterestReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels