Grote zoektocht naar Indiase 'koffiekoning’ die verdween na nachtelijke wandeling op brug

V.G. Siddhartha
AFP V.G. Siddhartha
De Indiase autoriteiten zoeken met man en macht naar één van de rijkste mannen van het land. Koffiemagnaat V.G. Siddhartha verdween spoorloos na een nachtelijke wandeling op een brug in de zuidelijke deelstaat Karnataka.

Politieduikers hebben al in de rivier Netravati gezocht naar de miljardair, die onder meer de oprichter is van Cafe Coffee Day. Dat bedrijf heeft wereldwijd zo'n 1.700 vestigingen, onder meer in landen als India, Maleisië, Tsjechië en Oostenrijk. De Indiase belastingdienst deed in 2017 invallen bij de keten.

Indiase media hebben geciteerd uit een sombere brief die Siddhartha aan de top en medewerkers van het koffiebedrijf zou hebben gestuurd. Hij sprak over zakelijke problemen en zei als enige verantwoordelijk te zijn voor gemaakte fouten. "Het was nooit mijn bedoeling iemand te bedriegen of misleiden. Ik heb gefaald als ondernemer."

De steenrijke zakenman liet zich volgens de politie maandag naar een brug rijden. Zijn chauffeur belde de politie toen zijn baas niet terugkeerde.

AFP
AFP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.