Grote winterstorm in VS zorgt voor meer dan 2.500 geschrapte vluchten

Een vliegtuig van Delta Airlines is zojuist geland in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia, terwijl vrachtwagens met anti-vries klaarstaan om de vleugels van vertrekkende vliegtuigen te ontdooien.
EPA Een vliegtuig van Delta Airlines is zojuist geland in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia, terwijl vrachtwagens met anti-vries klaarstaan om de vleugels van vertrekkende vliegtuigen te ontdooien.
Meer dan 2.500 vluchten van een naar de Verenigde Staten zijn dinsdag lokale tijd geannuleerd door een winterstorm die het het noordoosten en Midden-Westen van het land treft. Dat meldt de gespecialiseerde website flightaware.com.

Volgens de site waren er naast 2.512 afgeschafte vluchten ook 5.186 die vertraging hadden. Vooral op de luchthavens in New York en O'Hare in Chicago was er veel hinder. Voor morgen zijn preventief al 286 vluchten geschrapt.

Grote winterstorm

In het noordoosten van de VS en in het Midden-Westen woedt een grote winterstorm met hevige sneeuw- en regenval. In het zuiden van de Appalachen is een waarschuwing voor stortvloeden van kracht, meldt de nationale weerdienst NWS.

Maandag werden door het winterweer ook al 1.142 vluchten geannuleerd en hadden nog eens 5.828 andere vluchten vertraging. Donderdag en de dagen nadien zal zich een nieuwe winterstorm ontwikkelen boven het centrum van het land.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.