Grote politieactie tegen Turkse motorclub in Duitsland

Leden van Osmanen Germania.
Screenshot YouTube Leden van Osmanen Germania.
De Duitse politie is vanochtend een grote actie begonnen tegen de motorclub Osmanen Germania. Op 41 plaatsen, vooral in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waren invallen.

Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken staat de groep in verbinding met de Turkse AK-partij en kringen rond de Turkse president Erdogan. De groep staat bekend als Turks nationalistisch en extreemrechts en is ook als boksclub actief.

Bij de actie viel de politie binnen op adressen in onder andere Essen, Duisburg en Keulen in Noordrijn-Westfalen. Ook waren er invallen in de deelstaten Hessen en Baden-Württemberg. Er zijn al eerder grote acties tegen de motorclub geweest.

Het stadsbestuur van Tilburg (Noord-Brabant) heeft vorig jaar voorkomen dat  Osmanen Germania zich in de Nederlandse stad kwam vestigen.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  We pakken hier ook mensen aan die IS steunen. Waarom zouden we Erdogan zijn handlangers hier dan de ruimte geven om vrij hun gangetje te gaan. Erdogan en de AKP zijn een groter gevaar voor Europa dan IS.

 • walter boelen

  Knokploegen van Erdogan nu die mogen ze netjes de verblijfsvergunning intrekken en een retourtje op eigen kosten uiteraard

 • Gerry Cle

  Ik kan goed begrijpen dat men extreem rechtse groeperingen wil opdoeken maar als hun enige misdaad is dat ze sympathie hebben voor Erdogan heeft men geen poot om op te staan. Gaan we nu ook iedereen die sympathie heeft voor Assad, of voor Poetin, of Trump weren uit onze samenleving?

 • Rudy Van Schelvergem

  Al die motorbendes een groot bakkes in groep.

 • zulma terrana

  Volledig gefaalde integratie . Terugkeer beleid is hier ten sterkste aan gewezen . deze jongens hebben duidelijk heimwee .