Grote politieactie in Duitsland om asielzoeker op te pakken, na rellen bij eerdere poging

AFP
De Duitse politie heeft met een grote actie een Togolees in een asielzoekerscentrum opgepakt die het land uit moet. Maandag was een poging om de man mee te nemen mislukt omdat een grote groep asielzoekers dat verhinderde.

Volgens Duitse media waren vanochtend honderden politiemensen betrokken bij de actie in de plaats Ellwangen in de deelstaat Baden-Württemberg. De 23-jarige Togolees werd samen met zeventien andere bewoners meegenomen.

De Togolees zat maandag al in de patrouillewagen van de politie toen ongeveer honderdvijftig andere asielzoekers tegen zijn uitzetting in opstand kwamen. Rond de vijftig van hen gedroegen zich dermate bedreigend en agressief dat de politiemensen de man weer loslieten en vertrokken.

EPA
Getty Images
Getty Images
Getty Images
EPA8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mieke jansens

  laat ze maar binnen

 • rudolf jacobs

  ze gaan die het land uit zetten zijt daar maar zeker van,en nog wel begeleid tot in eynatten en daar kunnen ze verder in vrijheid leven en doen wat ze willen nadt hun is uitgelegt,hoe naar brussel en naar het park en bij de rooie en de groene aankloppen om woonst eten drinken en zakgeld te bekomen ,en mochten de heren trek hebben in een blanke vrouw gewoon pakken van de straat krijgen er geen straffen voor

 • Johan Van Bastelaer

  Die permitteren zich nogal wat, zeg ! Je moet niet vragen wat zij van ons, van onze maatschappij en ons rechtssysteem denken : die kotsen gewoon op ons ! Zo behoort een gast zich niet te gedragen !

 • Frank Boghe

  eerst die mensen je land binnenlaten, om ze dan op te pakken, wat een onzinnige & inefficiente zeg, hou ze toch van de 1ste keer uit je land

 • Edmond Dillien

  Zo moet het gebeuren, die kerels die zijn hier te gast, niemand heeft hen gevraagd om naar hier te komen en de boel op stelten te zetten en indien zij niet voldoen aan de vluchtelingen eisen dan gaan ze terug, willens nillens desnoods met iets meer geweld, en zij die de vorige keer de boel op stelten hebben gezet om die ene zijn uitwijzing tegen te gaan die mogen meevliegen van mij, laat die in de straten ronddwalen en er komt geheid boel van.