Grote politieactie in Duitsland om asielzoeker op te pakken, na rellen bij eerdere poging

AFP
De Duitse politie heeft met een grote actie een Togolees in een asielzoekerscentrum opgepakt die het land uit moet. Maandag was een poging om de man mee te nemen mislukt omdat een grote groep asielzoekers dat verhinderde.

Volgens Duitse media waren vanochtend honderden politiemensen betrokken bij de actie in de plaats Ellwangen in de deelstaat Baden-Württemberg. De 23-jarige Togolees werd samen met zeventien andere bewoners meegenomen.

De Togolees zat maandag al in de patrouillewagen van de politie toen ongeveer honderdvijftig andere asielzoekers tegen zijn uitzetting in opstand kwamen. Rond de vijftig van hen gedroegen zich dermate bedreigend en agressief dat de politiemensen de man weer loslieten en vertrokken.

EPA
Getty Images
Getty Images
Getty Images
EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.