Grote politie-inzet aan Checkpoint Charlie: “gewapende overval” blijken schoten uit alarmpistool

AP
De gewapende overval aan de vroegere grensovergang Checkpoint Charlie in de Duitse hoofdstad Berlijn blijken schoten uit een alarmpistool te zijn. Dat heeft de Berlijnse politie vandaag op Twitter gemeld. Eerder vandaag hadden getuigen melding gemaakt van een gewapende overval in een café in de Friedrichstrasse, maar dat klopt volgens een politiewoordvoerder niet.

Getuigen alarmeerden om 13.20 uur de politie omdat er aan het drukke kruispunt van de Friedrichstrasse en de Kochstrasse opschudding was. Het kruispunt is maar een paar meter van Checkpoint Charlie gelegen. Er zou een man een café overvallen hebben en daarbij schoten gelost hebben. Een politiewoordvoerder zei dat de dader volgens ooggetuigen weggevlucht is. De verdachte heeft niemand bedreigd en het is nog niet duidelijk of de schoten in het café of op straat zijn afgevuurd.

De politie stelde een veiligheidszone in. Een speciale eenheid van de politie kwam ter plaatse en doorzocht een huis in de buurt.

Kay Nietfeld/dpa
AFP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.