Grote klopjacht in Servische bossen op voortvluchtige pedofiel na ontvoering van 12-jarige meisje

Verdachte Ninoslav Jovanović.
Het Servische Ministerie van Binnenlandse Zaken Verdachte Ninoslav Jovanović.
In de bossen in het zuidoosten van Servië wordt met man en macht gezocht naar een veroordeelde pedofiel. De 46-jarige man – die bekendstaat als de ‘kapper van Malča’ omdat hij het haar van zijn slachtoffers knipt – zou een week geleden een 12-jarig meisje hebben ontvoerd. Meer dan 200 Servische agenten zijn dag en nacht in de weer met speurhonden, helikopters en warmtecamera's in een zoekactie die het Balkanland nu al enkele dagen in haar greep houdt.

De vermissing van de 12-jarige Monika Karimanovic werd op 20 december gemeld. Op vrijdagochtend was ze te voet op weg naar school in Nis, zo melden lokale media. Om 07.28 uur werd ze voor het laatst gefilmd door een bewakingscamera, dat gebeurde echter niet meer op een volgende camera honderd meter verderop. Wel heeft de politie op de beelden gezien dat er een verdachte auto achter haar aan reed. Sinds Monika's familie alarm sloeg, wordt vermoed dat het meisje ontvoerd is met die auto.

Kapper van Malča

De Servische politie vermoedt dat het meisje is meegenomen door de 46-jarige Ninoslav Jovanović. Hij staat bekend als de ‘kapper van Malča’ en ging meerdere keren in de fout met jonge meisjes. Voor elke aanranding dan wel verkrachting knipte hij het haar van de meisjes. Vorig jaar werd hij vrijgelaten na een gevangenisstraf twaalf jaar voor een verkrachtingspoging van een 12-jarig meisje. 

Daarna zat hij nog eens vijf maanden vast voor het lastigvallen van meisjes en vrouwen via sociale media. Hij zou hun haar wel eens willen knippen, zo dreigde hij. Daarna werd het stil rondom Jovanović, die ook in de jaren negentig van de vorige eeuw enkele slachtoffers maakte. Hij verdween rond hetzelfde moment als Monika.

Monika Karimanovic.
Het Servische Ministerie van Binnenlandse Zaken Monika Karimanovic.

Vingerafdrukken

In een gestolen auto troffen agenten volgens Servische media zijn vingerafdrukken aan, evenals die van het verdwenen meisje. De politie heeft getuigenverklaringen van mensen die het tweetal in de buurt van het dorpje Orešac hebben gezien, iets ten noordoosten van Nis en Malča. Gisteren werd bekend dat de politie er verlaten huizen doorzocht. In een van die woningen zou afgeknipt haar van Monika zijn aangetroffen. Ook haar rugzak is inmiddels gevonden.

De politie gelooft dat de man en het meisje er enige tijd hebben geschuild, geslapen en gegeten. Inmiddels kammen 220 agenten met speurhonden en warmtecamera's de heuvel- en bosachtige omgeving uit. De foto's van Jovanović en Monika zijn vrijgegeven en de politie roept omstanders op zo snel mogelijk alarm te slaan mochten ze de man en/of het meisje zien. 

Topprioriteit

De Servische president Aleksandar Vucic onderhield afgelopen nacht voortdurend contact met de autoriteiten over de zoekactie. ,,Het is onze absolute prioriteit om hen te vinden. We maken ons grote zorgen om het kind.’’

Politieagenten en psychiaters die eerder betrokken zijn geweest bij de zoektocht naar de veroordeelde pedofiel zeggen in lokale media dat hij een zeer intelligente en manipulatieve persoon is die er met leugens in slaagt het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen. De knipbeurten voor het misbruik winden hem op.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Delafontaine

    In Belgie zou hij een voorwaardelijke straf krijgen want de gevangenissen zitten vol.

  • Mieke Rypens

    Waarom laat men zulke monsters toch altijd terug vrij?

  • Lipton Burdock

    Pedofielen zijn defecte mensen. Die horen niet in de maatschappij. Ook hier weer vrijgelaten om opnieuw te beginnen. Niemand schijnt het te willen leren, en het zijn de kinderen die moeten betalen voor die naiviteit en dwangmatige politieke correctheid.